söndag 29 juni 2008

Den tåliga hunden

Igår kom ägaren till hunden och ville hämta upp honom. Men vi sade till honom att vänta en vecka. Det kändes onödigt att han skulle ta honom här i från just nu, när vi har två små barn här som älskar honom och när hunden är lyckligare än någonsin. Stora tjejen leker konstant med hunden och har börjat att göra konster med honom. Det här är nog den mest tåliga hunden som finns.
Så här såg det ut när kompis S var här med hennes lilla dotter idag.

måndag 23 juni 2008

Mycket har hänt

Det har hänt mycket på de senaste dagarna.
Midsommar grillningen gick hur bra som helst. Vi hade ca 25 personer här hela eftermiddagen och det var strålande solsken. Jag sprang förstås runt mer än jag borde igen, men städningen efteråt gick åtminstone snabbt och lätt. Tack gode gud för plasttallrikar!

Dagen efter hämtade jag upp familjen på flygplatsen. Sedan dess har det varit fullt liv!
Vi har förstås badat en massor, gått på promenader, åkt karusell, badat lite till och sovit, eftersom det är väldigt varmt och i Spanien får man ta en siesta med gott samvete!



Storspöket och hunden är nu bästa kompisar. Igår ville hon inte gå till stranden för hon ville kunna spendera så mycket tid som möjligt med Cachao!



Vi fick jättesöta kläder till vår pojke av min brors familj, bland annat det på bilden. Tänk att vi har en pojk som snart kommer i det där! Vi har också fått söta kläder från våra andra kompisar som är på besök, och så tog ju mamma och pappa med en hel del när dom var här, så nu har vi en massor! Behöver knappt köpa något själva, vi får väl köpa lite större storlekar när vi är sugna på att handla.



Magen har dessutom växt... igen! Jag känner mig verkligen större för varje dag som går! Idag har vi även varit på ett ultraljud till, man gör ju lite flera här. Oj vad han var stor i jämförelse med de andra gångerna. Han låg med huvudet ner och benen var högt uppe vid revbenen, han rörde sig en hel del. Han väger ungefär 1,5 kilo nu! Stor pojke! Det är inte så konstigt att man måste springa på toa hela tiden när man har ett sånt stort huvud som trycker på blåsan där inne...


v.27 v.29

Dessutom har kompisarna A och G fått sin lilla pojke nu, nästan 3 veckor tidigt skulle jag tro... Grattis till er!!!

torsdag 19 juni 2008

Produktiva dagar


Idag hade vi tänkt att gå till stranden. Det gjorde vi inte. Men det blev en produktiv dag i trädgården i stället så vi fick solbränna, några dopp i poolen och saker gjorda, allt i ett! Så idag blev uterummet äntligen fixat så att vi nu kan äta ute men i skugga eftersom det är alldeles för varmt för att äta i solen nu. Utemöblerna blev lite omplacerade och parasollen kom upp, och gräset blev klippt.
Nu har vi en riktigt fin trädgård. Och det är bra, för på fredag är det midsommar och då ska vi ha en massa folk över. Jag gick från ett Jag ska inte göra någonting på midsommar till att bjuda alla vi känner i stort sätt till en eftermiddags bbq. I och för sig knytkalas, som det ska vara på midsommar, så det blir inte så mycket jobb i alla fall.
Jag är inte så bra på knytkalas. Jag älskar nämligen att vara värdinna. Har jag folk över för bbq så gör jag allt; marinerar kött, vitlöksbröd, potatisgratäng, sallad, såser, drinkar osv osv... Jag har väldigt svårt för att säga att folk ska ta med sig egen mat hem till mig. Ibland låter jag N ha hand om bbq, då blir det den holländska stilen = kött och bröd. That's it! Och även om jag tycker det är helt okej så måste jag alltid göra klart för alla att det är N's bbq och inte min.
Men på fredag ska jag alltså försöka med det där knytkalas-konceptet. Vi har nämligen bjudit in alla som vill komma, och dessutom är jag gravid och kan behöva vara en lite mer relaxed värdinna.
Jag ska göra mitt bästa, men är rädd för att jag ändå kommer stå där i slutändan med: marinerat kött, vitlöksbröd, potatisgratäng, sallad, såser, drinkar osv osv...





tisdag 17 juni 2008

Äckliga insekter


Igår såg jag en liten pojke som sprang för livet och skrek och grät efter sin mamma och pappa. Jag trodde först att han hade tappat bort dom eftersom det var i ett hotell med massor av folk. Men nej, det visade sig vara så att en äcklig flygande kackerlacka hade suttit sig på hans axel och han var livrädd!

Jag funderar fortfarande på det där om hur man ska lära sina barn att insekter inte är farliga, när man är livrädd själv. För det är jag. Riktigt riktigt rädd!

En gång satt jag på en fin restaurang tillsammans med några kompisar. Vi visste att det fanns en kackerlacka där eftersom vi såg den när vi kom in, men ingen kunde hitta den. Jag satt med benen upp under hela middagen. Helt plötsligt tittade och pekade alla på mig med skräck i ögonen. Jag blev förstås livrädd eftersom jag förstod att det var det äckliga krypet som var antingen på mig eller väldigt nära mig.
Jag satt lite trångt, och hade svårt att bort där i från, men allt jag kunde tänka var UT, jag måste UT! Det slutade med att jag och även en annan kompis låg på golvet i restaurangen Efteråt när jag kommit ut ur min black out och slutat skrika (vilket jag inte trott att jag gjorde) och insekten var borta, sade jag till min kompis Ha, någon som är lika rädd som mig för insekter! Jag är inte rädd för insekter svarade hon. Men... varför slängde du dig också på golvet då? frågade jag. Öh, därför att du tacklade ner mig där!
Oj då! Jag hade verkligen ingen aning, eftersom jag inte kom ihåg hela händelsen. Mina kompisar lärde sig snabbt att inte vara i närheten av mig när det var insekter runt om.

Andra saker jag gjort pga min lilla fobi.

-Fått en kompis att damsuga upp en grymt stor spindel, och sedan fått henne att slänga dammsugaren men spindeln i (den väldigt dyra dammsugaren!) i en kanal.

-Ringt N och bett han om hjälp när en kackerlacka bestämt sig för att spela död framför dörren till vårt hus (dom spelar alltid döda, dom är aldrig det). N tyckte jag var helt knäpp som ringde honom för det, eftersom han just då befann sig i Tunisien och det var lite dumt att flyga hem för en sådan sak.

-Suttit på min säng i flera timmar och väntat på att N skulle komma hem (även om jag inte hade någon idé när det skulle bli, kunde heller inte ringa honom och fråga eftersom telefonen var för långt bort från sängen), eftersom en insekt satt på golvet framför sängen och stirrade på mig.

Det finns väldigt många fler historier, men jag ska inte tråka ut er med fler!

lördag 14 juni 2008

Varmare dagar...

Nu är det bara 12 veckor kvar... japp, 12 veckor! Tycker det har gått helt sjukt fort. Har en känsla av att det kommer gå lite långsammare nu de sista veckorna, det är väl alltid så när man börjar räkna ner.
Nu väger vår lilla bebis runt 1 kg, inte dåligt.
Barnrummet får vänta en månad till innan det blir inrett. Först ska vi få besök och sedan ska jag en sväng till Sverige. Alltid kul att ha något att sysselsätta sig med de sista veckorna. Det finns ju en chans i och för sig att jag känner mig alldeles för tung och svettig för att inreda ett rum, men den chansen tar jag. Han kommer ju ändå att sova i vårt rum de första månaderna.

Sommaren har äntligen satt igång! Det har varit sol med vita (!) moln i några dagar nu, vilket är perfekt. Sol utan några moln här blir ju lätt väääldigt varmt. Jag kommer ihåg att jag drömde i början av graviditeten att allt jag gjorde i slutet var att sitta i poolen och ville inte röra mig därifrån. Den perioden kommer nog att börja snart, så om jag inte skriver kan det hända att ingen får upp mig från den sköna, svala poolen!

fredag 13 juni 2008

Besatt

Igår kväll när lillen sparkade och vände sig och höll på bestämde jag mig för att filma det. N missar det ju alltid! Vet inte varför, för jag tycker han bökar runt hela tiden... Nu fick han i alla fall sett det. Det är så häftigt tycker jag, när han vänder sig om och hela magen går från en sida till den andra.
Han verkar inte ha speciellt mycket plats där inne nu, han sparkar ju precis hela tiden. Hur ska han klara nästan tre månader till där inne, och dessutom bli mycket större?!? Det är väl då det börjar göra ont för mig kan jag tänka mig.

Jag älskar fotboll! Jag tycker väl egentligen om den mesta sporten, men följer sällan något. Anledningen är att när jag väl börjar följa något så blir jag så inne i det att det går före allt annat, blir helt besatt. Därför tittar jag bara när det är EM, VM, OS och liknande. Det får räcka! Idag tittade jag på Holland- Frankrike, vilken match. 4-1 mot Frankrike, det är bra! Ser väldigt mycket fram emot att se Sverige- Spanien imorgon, det blir kanske lite extra roligt när man är svensk och bor i Spanien.

onsdag 11 juni 2008

Snart kommer spökena!

Idag gick jag inte ur sängen förrens klockan 12. Och efter att ha sovit nästan 11 (!!!) timmar kände jag mig äntligen utvilad och pigg... i ungefär tre timmar... sedan höll jag på att dö av trötthet igen. Kan man vara för trött för att ta sig till apoteket fem minuters gång väg här i från för att hämta upp sina järn tabletter? Det borde ju inte vara så jobbigt. Men det var det! Tog mig många timmar innan jag släpade mig dit, och när jag äntligen tagit mig dit så hade dom inte tabletterna. Så nu måste jag upprepa den här proceduren imorgon igen.

Pratade med mina små brorsdöttrar idag. Dom ska snart komma och hälsa på mig! Om 10 dagar närmare bestämt. Hoppas verkligen att vädret blivit bättre när dom kommer, för att ha två små energiska spöken springande runt inne i huset i två veckor skulle nog inte vara så kul för varken dom eller oss.
Jag frågade vad dom ville göra när dom kommer och dom sade leka med hunden och bada med hunden. Jaha, så populär var jag!

tisdag 10 juni 2008

Mer givande än förväntat

Jag var väldigt nära att få ett skratt anfall idag hos doktorn. Det första han frågade efter var ju förstås mitt födelsedatum och sedan berättade han att det var väldigt viktigt att jag äter rätt Det är bra att äta tex tonfisk och sardiner och det är väldigt bra att dricka actimel! Känns det igen? Han undrade nog varför både jag och N hade ett sånt stort leende på läpparna.

Jag hade gått upp 2 kilo sedan senast, alltså ungefär på en månad. Sammanlagt 6 kilo betyder det. Vi får väl se hur mycket jag går upp de sista tre månaderna. Jag får ofta höra att jag inte gått upp något förrutom på magen och att jag antagligen inte kommer bli så stor. Tänk om jag istället helt svullnar upp nu i slutet, kanske samlar på mig massor av vatten och blir rund som en boll...

Bebisens hjärta dunkade på och var starkt och friskt, så härligt att höra det alltid. Så fort instrumentet sattes mot magen sparkade han till, som för att säga bort med tassarna!
Om två veckor ska vi få göra ett ultraljud igen, för att se så att han växer som han ska. Något att se fram emot igen!
Vi frågade lite om förlossningen och vi får välja i stort sätt vilket sjukhus vi vill. Vi behöver inte ens säga till sjukhuset innan det är dags, det är bara att åka dit. Dessutom ringer dom då till vår doktor och så kommer han och gör förlossningen. Det är kul att vår virriga doktor är med hela vägen tycker jag.

Fick dessutom recept på järntabletter, så nu ska jag börja äta dom och se om jag kan vakna till liv litegrand. Det är frustrerande att vara så här trött hela tiden. Allt som allt ett lyckat doktorsbesök.

måndag 9 juni 2008

Heja Holland... och Sverige!


Nu har jag tittat på matchen, Holland- Italien. Jag känner nästan lika mycket att Holland är "mitt land" som Sverige, så självklart blev jag stolt när dom slog Italien med 3-0!!!

Jag har sagt ett par år redan att jag är halv holländsk. Folk brukar skratta åt mig ibland och säga att det är jag ju inte alls. Måste man verkligen ha holländskt blod för att vara det? Jag menar, jag är ju ändå gift med en holländare, och då, tycker jag i alla fall, att min man är lika mycket familj till mig som tex jag och mina föräldrar. Och då tycker jag att jag ska få säga att jag är halv holländsk, han är ju min andra halva.
Min tanke är att om jag nu inte skulle haft "rätt" att säga detta innan, så borde jag åtminstone få säga det nu. Jag bär nämligen ett barn som definitivt är halv holländskt. Så nu håller jag både på Holland och Sverige och har två chanser att mitt land vinner i stället för en... jättebra! Och om de två lagen nu möts på vägen så kan jag ju faktiskt inte förlora.

Nu ska jag sova! Jag är fortfarande väldigt trött hela tiden. Ska berätta för doktorn i morgon att jag varit väldigt trött det sista, men vet i och för sig vad han kommer att säga; Ja, öh, så kan det ju vara...

Upprepningar

Imorgon är det dags att gå till doktorn igen. N säger att vi inte behöver gå eftersom han lika gärna kan säga allt som doktorn kommer att säga; det är viktigt att inte dra på sig förkylningar, jag ska äta mycket saker som sardiner och tonfisk, ska gärna dricka actimel varje dag. Sedan kommer han att fråga när jag är född, vilken vecka jag är i, fråga vilken medicin jag äter... Ja allt det där han alltid gör!
Vi ska förstås gå i alla fall, spännande att se om något nytt kommer upp.

söndag 8 juni 2008

Fotboll och mage

Idag var det dags för ny magbild igen. Oj vad veckorna går fort! Jag känner mig själv dubbelt så stor som för två veckor sedan. Det är jag förstås inte men lite skillnad är det nog allt.
Vad jag förstår så är det vanligt att nu börja känna hårda sparkar mot revbenen och så, eftersom bebisen nu börjar få lite mindre rum där inne. Det har jag inte gjort ännu, men visst blir sparkarna hårdare och dessutom känner jag dom längre och längre upp så det är nog bara en fråga om några dagar tills han får in en fullträff.

Nu har fotbollen börjat. EM 2008. Kul tycker jag! Ska försöka se så många matcher jag bara kan. Jag har gjort shower i så många år och missat så många stora matcher, så det har jag tänkt att jag ska ta igen i år.
Undra om min pojk kommer att bli en fotbolls spelare... Det är nog större chans att han blir musiker kanske, som sin pappa... Eller så blir han något helt annat, någon slags professor eller något sånt. Hmm, spännande!


v25+1

v27+1

Idag hade jag inte samma linne på mig för korttagningen. Eller egentligen är det det, bara en annan färg! Det känns som om magen börjar lägre nu, och att den även går högre upp. Visst ser det i alla fall ut som om den börjar lägre?!

lördag 7 juni 2008

En vecka med mamma och pappa

Okej, nu är jag tillbaka... tror jag. Jag har lite dålig karaktär när det kommer till det mesta. Det gick väldigt bra att skriva när jag gjorde det varje dag. Så fort jag hoppade över en dag gick det utför. En dag blev till två dagar och tre dagar och...
Och jag har inte riktigt listat ut om det spelar någon roll. Vem skriver jag till egentligen? Mig själv, eller er andra som läser det här. Jag vet ju faktiskt inte ens vilka ni är eller varför ni läser vad jag skriver. Ja ja, nog tjatat om det, jag har bestämt mig för att fortsätta skriva lite till i alla fall, kan ju alltid hoppas jag glädjer någon.

Nu har föräldrarna åkt hem. En vecka går fort! Det har inte varit speciellt fint väder, så det är ju tur att dom inte bara kom för att uppleva det "soliga" mallorca. Vi har försökt hitta på lite olika saker att göra i veckan; utflykter, fika, grillning, spa, golf, wii, solning och springa ut och in med dynorna en väldans massa eftersom vädret skiftade ungefär lika ofta som bebisen sparkar = väldigt ofta!

Jag och mamma hade en härlig dag på spa, även om jag knappt fick lov att göra någonting där. Och N och pappa hade en härlig golf dag trots skiftande mellan stekande sol och hällregn. Pappa var noga att berätta för alla som ville höra att det blev lika mellan han och N. N spelar inte speciellt ofta, men har väl spelat mer än pappa i alla fall, så detta var viktigt.

Hunden, ja han bor fortfarande med oss, har nog aldrig fått så mycket uppmärksamhet som den här veckan, han har fått massor av kärlek och promenader av mina föräldrar. Han var väldigt ledsen i morse när han förstod att dom skulle åka hem, ville inte ens säga hej då.

Magen har växt en hel del det sista känns det som, den känns väldigt stor nu. Jag har tre månader kvar och är inne i sista trimestern. Jag ser mer och mer fram emot att bebisen kommer ut, och nu när första bebis kläderna osv är i garderoben så kliar det i fingrarna efter att köpa mer!
För övrigt har jag idag köpt ett par byxor, så nu har jag ett par långa byxor, utan hål, att ha på mig. Hoppas dessa håller i mer än en vecka!
Nästan pappa...
Fin liten by på Mallorca
Lunch med utsikt över havet
En inte så populär dusch!

söndag 1 juni 2008

Tillbaka

Tre dagar utan att skriva... oj, oj, oj. Har fortsatt vara väldigt trött och har helt enkelt inte orkat. Men annars är allt bara bra!
I går kom mina föräldrar på besök för att stanna i en vecka, roligt! Idag har jag och mamma varit på marknaden, mindre roligt. Jag har aldrig tyckt om att gå på marknader... alldesles för mycket folk. Tycker om att gå dit för att köpa frukt och grönt, men resten kan kvitta. Men det är mysigt när mamma är här förstås. Imorgon är det lyx dagen, åh vad skönt det kommer bli att spendera en hel dag på ett spa! Pappa och N ska i väg och spela golf, vilket jag i och för sig är lite avundsjuk på, men man kan inte få allt.

Mamma och pappa tog med en massa bebis grejer, sängkläder, bärsele, kläder... Så nu har vi massor! Har gått igenom allt idag, det var som julafton. Nu vill jag att lilla killen ska komma ut så jag kan prova alla hans kläder!
Lovar att skriva snart, men kanske inte i morgon för då är det relaxing time!!!