måndag 10 november 2008

Ica är bra!

Igår kväll kom äntligen N efter en lång lång bilresa. Så skönt att ha hela våran lilla familj samlad! Och så fick han ju fira sin första farsdag litegrand också. Oskar hade gjort ett fint kuddfodral med en bild av Oskar och N och gjort ett tryck av hans fötter formade som ett hjärta. Och så fick han tårta förstås.

Idag har vi varit på Ica Maxi. Det är som en dröm att gå där inne. Oj vad mycket det finns att välja mellan. Massor av hyllor fyllda av bröd till exempel. På Mallorca får man välja mellan rostbröd eller baguetter. Det kanske är svårt för er att förstå att vi kan tycka det är roligt att gå och shoppa mat på Ica Maxi, men om ni skulle bott på Mallorca ett tag så skulle ni förstått!

Imorgon blir det en pappersarbets-dag. Skatteverket here we come! Åh vad skönt det är att vara i Sverige. Det spelar ingen roll om det regnar och blåser... inte just nu i alla fall.

Ska försöka sätta in nya bilder så snart som möjligt. Har inte riktigt kommit in i allt ännu, men nu är ju familjen som sagt samlad så vi får se om vi kommer in i någon slags rutin. Fast det har vi ju aldrig gjort förrut om jag tänker efter, så varför skulle vi göra det nu?!

torsdag 6 november 2008

Sverige är ett bra land

Ja, så är det faktiskt. Sverige är ett bra land! Det finns många för- och nackdelar med både Sverige och Spanien, men just nu ser jag bara de bra sidorna med Sverige. Som till exempel att kunna hitta vad man än söker i affärer. Det finns allt här! Jag ska göra en liten farsdag present till N, från Oskar förstås, och jag fick en idé av något speciellt som jag inte ens visste om det var möjligt att göra. Kan inte skriva vad i fall N skulle titta in här. I alla fall hittade jag allt jag behövde snabbt och enkelt i ett shoppingcenter. Skulle det var på Mallorca skulle jag få ge upp innan jag började.

Jag och Oskar har varit här i fyra dagar nu och hunnit med en massor. Promenader och fikor står högs på listan förstås. Usch, ska jag fortsätta med dessa fikorna i fyra månader så kommer vågen nog inte längre vara så snäll mot mig. Sedan har vi hälsat på kompisar förstås. Känns mest som att jag gått hem till folk för att få lunch tillagat till mig, men det är faktiskt dom som har frågat! Och jag har inte tackat nej! Jag har fortfarande inte listat ut hur man har en liten bebis utan rutiner och lagar mat. N har fått laga mycket mat under de här månaderna!

Oskar är nu tio veckor. För tre nätter sedan var jag väldigt stolt över honom, han sov sex timmar i rad!!! Mina bröst blev tio gånger större än normalt och stenhårda. Eller ja, det ena blev tio gånger större och det andra femton, eftersom han bara åt på en sida gången innan. I alla fall, nu börjar det tänkte jag, nu kommer han sova längre och längre på nätterna och inte behöva äta var tredje timma längre.
Så var det ju inte förstås, för nu har han sovit väldigt dåligt i två nätter, vaknat i stort sätt varje timma och bara gnällt. Han har bara varit nöjd när han fått äta igen och somna i min famn. Inte mycket sömn för mig med andra ord.
Nu är det nästan läggdags för mig igen. Idag hoppas jag på mycket sömn!

måndag 3 november 2008

Nu jäklar ska det bloggas!!!

4 ynka inlägg i oktober... Ja, ja, vi får se om det blir som jag tror och vill nu. Alltså ändring på det! Nu är jag nämligen i Sverige. Men, vi går bak i tiden lite...

För en vecka sedan var vi alltså på två månaders kontroll. Oskar var 60cm lång och vägde 5.2 kilo. Stor pojke. I alla fall om man ska lyssna på doktorn, han sade att han var som en 6 månaders bebis. Och visst är det så att spanska bebisar är lite mindre än nordeuropeiska bebisar, men lägg av, 6 månaders bebis?! Lite till överdrift tror jag. Jag har tittat i olika tabeller, även det spanska, och han ligger precis på normalkurvan på vikten, och är ca 3cm längre än normalt. Så lite lång är han. Såklart. Han kan ju inte bara vara lik sin pappa, något måste han ju få från mig också.
Stackars Oskar fick också sina första sprutor. USCH. Han grät, men det gick ganska fort över faktiskt. Men aj vad ont det gjorde! På mig alltså. Framåt kvällen fick han dock lite feber och var riktigt ledsen. Låren där sprutorna sattes svullnade också upp. Men han fick lite febernedsättande och så var det bra.

Kolik gråtet försvann helt. Det bara vände på en dag. Åh vad underbart. Vi fick tillbaka en fantastiskt glad liten kille. Nu både ler och skrattar och pratar han mest hela tiden. Och visst gråter han ibland, men som en normal bebis. Inte så där så han blir stel som en pinne och lila i ansiktet. Tack gode gud. Han mår mycket bättre nu.

Nu är vi alltså i Sverige. Och ja visst var det så att vi hade bokat med Sterling! Det var inte kul att höra att dom gick i konkurs 3 dagar innan vi skulle flyga. Som tur var fick jag pengarna tillbaka från VISA kortet. Jag letade febrilt efter nya biljetter med något annat företag, det var inte lätt! Tillslut fick jag flyga med lufthansa och köpa en tur och retur biljett för myket pengar, försöker just nu förtränga hur mycket. Hela grejen med den här resan är ju att vi inte riktigt vet hur länge vi vill och kommer att stanna. Som vanligt kör vi med "vi tar det som det kommer" uttrycket. Men nu har jag en biljett för mig och Oskar den 7e mars, så det är bara att se om den kommer att användas eller inte. Just nu hoppas jag det. 4 månader i Sverige... Ja, det låter bra just nu.

N är inte här ännu, han städar ut huset som vi ska lämna på Mallorca, vi ska flytta till något annat ställe. Dessutom väntar han på att bilen ska bli fixad. Sedan blir det gasen i botten för honom, han ska köra upp till Sverige själv stackarn. Jag tror han hinner kommer innan hans första farsdag i alla fall.

Nu är jag trött. Men förhoppningsvis tar det inte långt tid innan nästa inlägg kommer!!!