lördag 31 januari 2009

Fötter, mums!

Oskars favorit aktivitet just nu är att bita sig själv i fötterna. När slutade man bli så där vig?





Min tand börjar äntligen bli bättre nu. Eller tandköttet rättare sagt. Jag kan äntligen tugga lite försiktigt på högra sidan också. Och det är skönt, för efter att ha tuggat endast på vänster sida i en dryg vecka så känns det som om hela käken är sned.

fredag 30 januari 2009

Kram och puss!

Ibland älskar jag O så mycket att jag inte vet var jag ska ta vägen. Eller jag gör väl det alltid. Och nu börjar han visa det mer och mer tillbaka. Nu har han börjat kramas och pussas och det är bara helt totalt underbart! Han är så skön min lilla pojk.
N har också blivit mycket mer populär nu än innan och det känns ju bra förstås. Jag vill ju att dom ska ha en lika bra relation som jag och O. Nästan i alla fall...

I natt sov han dessutom väldigt bra! Vaknade 2.30 och 6 för mat men somnade om efter båda gångerna, vaknade inte någon gång i mellan och vaknade för att gå upp klockan åtta. Jag var helt överlycklig. Vilken skillnad det är när man fått sova gott.
Har inte så höga förhoppningar om att samma kommer att ske i natt eftersom han redan vaknat och gråtit en gång. Men man vet aldrig.

torsdag 29 januari 2009

Tradera -bra grejer!

Igår fick jag hem mitt första köp från tradera. En solskyddsdräkt. Den var verkligen jättefin, mycket finare än jag förväntat mig. Finare en någon annan jag sett faktiskt! Så nu kommer O att vara fin och skyddad från solen på Mallorca hela sommaren.
Säljaren har massor av fina, nya solskyddkläder i alla storlekar. Och betydligt billigare än vad dom är normalt! Om ni är i behov av solskyddskläder så kan jag hjälpa er att komma i kontakt med säljaren.



Just nu är jag ganska uttråkad. Jag behöver komma ut lite ur huset känner jag. Och inte på en liten promenad med vagnen, som varje dag, men kanske in till stan eller... ja jag vet inte. Det är väl just det som är problemet. Januari är en ganska tråkig månad, inte mycket händer och alla är sjuka i förkylningar och maginfluensor.

Men nästa vecka är det redan februari, och två saker står redan på schemat. Bada i bassäng med O. Hoppas det går bättre denna gången, det var ju inte så populärt sist. Och gå på barnvagnsbio igen. Denna gången är det bröllopsduellen som visas. Jag antar att dom alltid väljer lätta och relativt korta filmer. Det är ju lätt att bli avbruten av en liten skrikig bebis...

O har börjat sträcka sig efter allt han ser nu. Armarna blir längre och längre för varje dag. Man får verkligen passa sig. När jag bär runt på honom är armarna konstant rakt ut så att han kan försöka få tag på vad som än kommer i hans väg. Han har också börjat så smått att sträcka sig efter personer. Eller person. För än så länge har han bara gjort det åt hans älskling mormor. Han bli helt galen när han ser henne, skriker ett glädjetjut och slänger ut armarna. Lilla gullunge!

Glömde...

Glömde att skriva! Fuji erbjudandet gåt ut den 31 januari, så ni måste skynda er!

onsdag 28 januari 2009

Gratis kortframkallning!

Jag brukar aldrig framkalla kort nu för tiden, men när jag hittade detta erbjudandet var jag tvungen! Man får 100 kort gratis av fuji. Man betalar bara 29 kronor i porto. Hur bra som helst. Om ni vill framkalla kort så är det bara att gå in på www.fujidirekt.se/gratis och beställa!

5 månader idag!

Nu har jag varit hos tandläkaren både i går och idag. För det första måste jag säga att det är grymt dyrt att gå till tandläkaren här! Igår gjorde jag vanlig undersökning och spolade runt den onda visdomstanden, plus att dom lade på en bomullstuss med någon äcklig vätska. Det kostade mig 980kr. Idag spolade dom endast, vilket tog ungefär två minuter och det kostade runt 180kr. För två minuters spolning med saltvatten. Jag bor på en ö, jag kan gå och gurgla saltvatten när som helst. Gratis! Tur är det väl att jag har väldigt fina tänder i övrigt, jag har inte varit där på tre år och hade endast lite lite tandsten. Så om nu inte den där jäkla visdomstanden skulle ställa till det så skulle det ju inte bli så dyrt.
Området, både tandskötten och kinden, runt tanden var väldigt inflammerat! Så idag fick jag abtibiotika som förhoppningsvis tar bort det.

Sedan var det dags att gå till barnmorskan. O är 5 månader idag! Han var 67 cm lång, och vägde 7055 g. Lång och smal med andra ord. Han hade inte gått upp så mycket den senaste månaden, precis som jag trodde. Den där magsjukan tog ju ett tag att komma över.
Vi ska tillbaka om två veckor för vägning, men jag är inte så orolig, det kommer nog att se bra ut. Just nu är jag mer orolig att han ska bli förkyld igen. Jag känner mig lite krasslig just nu, men hoppas det försvinner lika fort som det kom. Snälla låt O få vara lite frisk nu!

Sömnen tänker jag inte skriva om. Jag är trött på att höra mig själv prata om det. Så tills jag har något positivt att skriva om angående sömnen, så håller jag tyst.

Är det inte sjukt hur mycket dom små liven växer igentligen? Man ser det liksom inte förrens man ser en annan liten nyfödd bebis. Då först ser man skillnaden. OJ. Det känns nästan som att om man tittar riktigt riktigt noga på bebisarna så borde man nästan se dom förändras. Eller?! Det gör jag förstås inte. Det är bara när jag tittar på gamla kort, eller som sagt andra bebisar, som jag ser vilken skillnad det är!

måndag 26 januari 2009

Gratis!

Visst är det kul att få saker. Speciellt när det är gratis!!! Så nu har jag gått med på några websidor där man kan få gratis saker genom att samla poäng. Till exempel genom att värva andra. Så gå in på länkarna jag lagt in i högerspalten, så kan ni också få gratis saker!

Det finns till exempel en som heter gratisbio, där du kan få biobiljetter och presentkort. Bara att skriva in er här!


Sov du lilla videung...

Nej nu får de där underbara hela nätterna med sömn komma tillbaka! I natt har Oskar vaknat var 20 minut i stort sätt hela natten. Nu får det vara nog. Jag ska ha ett riktigt snack med honom när han vaknar från sin förmiddagslur...

Om två dagar ska vi till barnmorskan, då är Oskar fem månader. Helt otroligt. Jag tycker det ska bli spännande att väga honom denna gången. Är lite nervös att han gick ner för mycket när han var magsjuk, men jag hoppas att han lyckats äta upp sig litegrand i alla fall.

Imorgon har jag fått tid till tandläkaren. Fy. Jag har haft ont hela helgen och levt på värktabletter. Jag undrar verkligen vad dom kommer göra med tanden. Jag hoppas att dom inte drar ut den, men jag tror att det är precis vad som kommer att hända. Om inte imorgon, så snart efter det!


Nyvaken från förmiddags siestan

söndag 25 januari 2009

Härliga dagar och jobbiga nätter

O har varit helt underbar i två dagar nu. Nej usch vad hemskt det lät... Han är förstås alltid helt underbar! Men han har varit helt underbart glad i två dagar. Så härligt att se när han mår bra. Nu hoppas jag på att det stannar så och att han inte får förkylningen med hög feber som går runt just nu.
Han skrattar och är glad, väder på sig en massa, och springer runt i sin favorit gåstol.
Däremot sover han jättedåligt igen, en natt värre än den andra. I natt ammade jag honom två gånger, och fick kämpa tre andra gånger att få honom att somna utan amning. Och än en gång känns de där hela nätterna långt borta! Blir det en dålig natt igen så blir det nog att sova lite på dagen, gäsp! Och det kanske ändå är lite lyx att jag kan sova när han gör det på dagen (även om det inte händer så ofta att jag gör det)? Jag menar, har man fler än ett barn antar jag att det är omöjligt.

Nu har jag och N skänkt pengar till föreningslivet, precis som vi gör varje veckan. Med andra ord spelat Bingolotto. Och precis som vanligt så vann vi ingenting...

lördag 24 januari 2009

Amning och sånt...

Så var det gjort. Nu har alltså jag och N varit ute en kväll, det blev show och middag och vi hade det jättetrevligt. Tandsköttet var lite svullet men det gjorde inte så ont som tidigare, en värktablett så var smärtan som bortblåst!
Det var däremot inte så lätt att lämna O, han skrek som en stucken gris, och fortsatte att göra det ett bra tag efter att vi gått. Han hade ont i magen verkade det som. Men efter lite mat och en liten siesta hade det gått över och resten av kvällen gick bra.

Det var första gången på fem månader som jag hade på mig en vanlig BH, oj vad skönt det var att slippa amningsbhn. Det var kul att få ha på sig en BH som satt bra... fast det varade förstås inte så länge, för allt som timmarna gick desto mer växte brösten. När vi kom hem fick knappt halva brösten plats i BHn. Men som sagt, kul så länge det varade.

Just nu har jag väldigt blandade känslor med amningen. Jag har tänkt att vänja han av med det sakta men säkert runt sex månader. Och på ett sätt ska det bli skönt. Han har nämligen börjat fumla så mycket när han äter, skriker flera gånger i mellan maten. Dessutom är det skönt att hans pappa till exemepel kan mata han ibland när han börjar med annan mat, och att jag blir lite mindre bunden. Lite med stort L. För jag kommer nog vara fastklistrad till O ändå, men mer för att jag vill än att jag måste. Sedan kanske man kan få lite mer fasta tider när man börjar med mat.
Däremot är det ju så bekvämt att amma. Man slipper värma upp saker, man har det där när han än behöver det, man behöver inte släpa med en massa saker var man än går... Som sagt, blandade känslor!


Ibland är det riktigt kul och mysigt att amma!

fredag 23 januari 2009

Åååhhh nej!!!!

Jag förstår att det gör ont när det växer fram tänder i de små munnarna. För just nu håller en av mina visdomständer på att växa och det gör väldigt ont! Och jag förstår att dom dreglar mycket när tänderna kommer, det hade jag också gjort när jag vaknade i morse...
Aj, jag har ont! Har lyckats sova fyra timmar och grämt mig över att jag kanske måste till tandläkaren och dra ut tanden. Jag har aldrig haft ett hål i mina tänder och aldrig dragit ut någon tand. Och nu är jag rädd. Tandläkarna har sagt till mig förrut att jag inte kommer få några visdomständer där nere, det finns helt enkelt inte plats. Jo tack, det känner jag nog. Tyvärr kommer det ju en nu ändå, och den är halvt uppe, men nu verkar det inte finnas mer plats. Den trycker på de andra tänderna och tandsköttet är svullet.
Fan, idag skulle ju jag och N gå ut på kvällen... Fungerar det med en värktablett? Hmmm

onsdag 21 januari 2009

Barnvagnsbio

Idag var vi på barnvagnsbio! Oj vilken uppfinning. Det var faktiskt helt suveränt. 15-20 personer med skrikande ungar i en biograf som tar ca 200 personer. Lite dämpat ljud och ljusare salong. Micro för dom som behöver värma mat och paus i mitten för blöjbyten. Låter kanske inte så bra, men det var det! Salongen var tillräckligt stor att det inte märktes mycket om en bebis grät, och man behövde inte tycka det var jobbigt om ens egen bebis grät eftersom alla var i samma situation. Ljudet var absolut högt så att det räckte och O blev väldigt rastlös i mitten av filmen så det var perfekt med en paus. Yes Man visades idag och den var kul. Speciellt för mig och N som aldrig kommer iväg på bio. Enda nackdelen var att den var 10.30 på morgonen. Lite för tidigt för vår lilla familj. Jag och O brukar väl vara uppe runt 8 men jag kan inte säga att jag är speciellt pigg vid den tiden. O sov jättedåligt i natt igen så jag var riktigt trött och tänkte nästan hoppa över det, men jag är glad att vi gick.

Fredag är den stora dagen! Eller kvällen. Första kvällen då jag och N ska in till stan och hitta på något själva, utan O. Problemet är nu bara att det finns så många olika saker vi vill göra. Ska vi gå på restaurang, bio, musikal, showrestaurang??? Hmm, väldigt svårt att välja...

tisdag 20 januari 2009

Tråkig mall!!!

Usch vad jag är trött på mallen av min blogg. Var tvugen att ändra lite, men jag hittar ingen rolig ju. Jag skulle vilja göra min egen mall! Hur gör man det ?

Han gjorde det!

Visst var det inte många dagar sedan jag skrev att Oskar inte var det minsta intresserad av att vända sig från rygg till mage?! Och så har det varit fram till idag. Idag visade jag honom några gånger hur man skulle vända sig, genom att lägga över ena benet till sidan. På honom alltså, inte på mig själv. Och jag märkte att han vände sig lätt från sidan till mage. Han hade ju dessutom vänt sig från rygg till sida många gånger, så det var liksom bara att pussla ihop bitarna.
Senare när jag satt och tittade på tv och han låg bredvid mig på sängen så hörde jag hur han stönade och stånkade. Då försökte han vända sig. Och lyckades! Han gjorde det två gånger och var överlycklig. Det var helt plötslig inte så tråkigt att ligga på mage! Oj vad stolt man kan bli över dom små.





I natt sov inte O speciellt bra, han vaknade 3.30 och ville då ha mat, det hjälpte inte med nappen. Så jag ammade, han somnade i min famn, jag bar över honom till hans säng och så vaknade han. Och ville inte somna om. Det tog en timma att få honom att somna och sedan vaknade han igen en timma efter. Då var jag för trött för att göra något annat än att låta han amma. Jag somnade halvsittande i sängen och han somnade där med mig på amningskudden. Vaknade klockan åtta av att nacken värkte, och då var det dags att gå upp.
Jag hoppas på en bättre natt idag, jag vet ju nu att han kan sova hela natten och då vill man förstås att han ska göra det hela tiden. Nu har vi i alla fall haft vår mysiga kvällsrutin med bok och snuttefilt och nu sover han, än så länge, så sött!




måndag 19 januari 2009

Tävling

Har jag berättar att jag och N spelar Bingolotto varje söndag? Jag kanske har "glömt" att nämna det? Det var enda villkoret N hade för att spendera vintern i Sverige. Han älskar nämligen Bingolotto! Och dansband... Jag vet, en riktig tuffing till man!
I alla fall, var jag ville komma var att eftersom vi inte har speciellt mycket tur på bingo så tänkte jag att jag kunde testa lite andra tävlingar, och hittade denna tävlingen. Så nu är det bara att hålla tummarna för att jag har mer tur här!



Jag är med och tävlar om namnhalsband från Bicone Design, tävlingen hittar ni hos En Mölnbobos Liv. Alla kan vara med oavsett om man har blogg eller inte. Tävlingen avslutas 31 januari.

Humörsvängningar och combover...

Igår och idag har Oskar inte varit på sitt bästa humör. Jo förresten, om man lyckats pricka in rätt tid så har han varit det. Humörsvängningar skulle väl vara ordet att beskriva det med. Ena sekunden är han överlycklig och skrattar för att andra sekunden gråta helt hysteriskt. Det är så frustrerande att inte veta vad som är fel och samtidigt tröttsamt då jag inte hinner göra mycket annat än att trösta min lilla son. Han har dessutom varit väldigt trött och har inte orkat vara uppe mer än två timmar i rad, vilket är mycket mindre än normalt.





Varje gång han gråter tänker jag att det måste vara tänder som är på gång att växa ut. Men det kan ju lika gärna vara något helt annat. Jag blir lite irriterad på mig själv när jag tänker så, tänk om han inte får tänder förrens han är ett år eller så, ska jag tänka så varje gång han gråter i sju månader då?! Jag varken känner eller ser någonting så även om han gnager på allt han kommer åt så behöver det ju som sagt inte vara tänder det beror på.
Dessutom är det inte alltid gråt, många gånger är det skrik. Vi har en viljestark liten pojk ser ni. Att man är liten behöver inte betyda att man inte vet vad man vill...


Jag har ju också skrivit en del om Oskars fina hår som faller av mer och mer. Jag tänkte därför sätta in ett par kort så att ni kan se vad jag menar. Kan han vara världens minsta man med combover?





Glad, arg eller ledsen, han är i alla fall helt underbar min Oskar!

Tack Linda!

Titta vilken fin utmärkelse jag har fått! Den har jag fått av Linda, och är väldigt stolt över. Meningen är att personen som fått den lägger upp den på sin sida, och man kan sedan ge den vidare till någon eller några andra som man tycker är värd den.



Eftersom jag bara läser Lindas blogg just nu så ger jag den tillbaka till henne! Eller förlåt, det lät ju helt fel. Hon skulle förstås fått den även om jag läste en massa andra bloggar. Hon berättar om sitt vardagsliv, och hennes ena son -W är lika gammal som O så det är roligt att följa. Dessutom så är hon en jätteduktig fotograf och har alltid så fina bilder på bloggen. En blogg väldigt värd att titta in på!

Jag har tänkt att titta in på Lindas favoritbloggar eftersom jag vill ha fler att läsa och trots att jag aldrig träffat Linda så litar jag på hennes smak. Jag menar, hon nominerade ju min blogg. Om det är fler där ute som läser min blogg och har egna bloggar så får ni gärna lämna adressen till mig!

Oj oj

Igår fick jag första skålen med flingor över mig. Min pojk har blivit riktigt snabb och rycker åt sig allt han ser fort som tusan! Så att sitta och äta frukost med honom i knät är inte längre att rekommendera...

lördag 17 januari 2009

Oskar -ett litet geni?

Så där ja. Nu var väl alla i stort sätt friska i alla fall... Visst, pappa spydde lite till i morse, jag har fortfarande ganska så ont i ryggen och Oskar har varit väldigt gnällig och haft lite problem att få igång magen igen, men det går framåt!
Det var egentligen först idag som Oskar börjat äta normalt, vilket var otroligt skönt. Han har definitivt gått ner i vikt på de här dagarna, det märks tydligt. Han var ju heller inte så tjock innan. Jag hoppas verkligen att han kan få vara riktigt frisk länge nu.

Jag har inte skrivit så mycket de senaste dagarna, för vad skriver man när man bara går hemma hela dagarna? Väldigt, väldigt tråkigt har det varit. Dessutom har jag varit trött eftersom jag fått väcka Oskar för mat och vatten så många gånger per natt och för att han varit väldigt gnällig på kvällarna. Men idag tog vi oss äntligen ut hela familjen på en liten shoppingrunda. Det var härligt, trots att vi höll på att frysa ihjäl. Brrr.

Mestadels av dagarna har Oskar ändå varit riktigt glad och pigg. Han har flugit fram över golven med sin gåstol. Har förstås inte förstått hur man backar, så vi har sprungit minst lika mycket för att vända han från alla väggar och skåp han sprungit in i. Han har vänt sig från mage till rygg säkert tio gånger idag. Han har ju vänt sig från mage till rygg sedan han var knappt två månader, men det händer fortfarande inte regelbundet. Han har fortfarande inte vänt sig från rygg till mage. Han vänder sig ofta till sidan men sedan tillbaka till rygg. Varför skulle han vända sig till mage? han tycker ju inte om att ligga på mage!

Ibland funderar jag på om Oskar är lite för smart för sitt eget bästa. Han studerar allting så intensivt, tittar på allt han kan, lyssnar på allt han kan. Konstant, hela tiden. Sedan gråter han också en hel del. Så ibland funderar jag på om han får in för mycket intryck, att det blir för mycket för det lilla huvudet att bearbeta. Men det är klart att jag tänker så. Jag menar, det är klart att MIN son är smart!

Nu har vi i alla fall börjat med lite mysiga kvällsrutiner. Vi tar på pyjamas, sedan ammar jag honom i sovrummet med lite dämpat ljus. Sedan läser jag en bok eller två som jag fick när jag började prenumenera på Vi Föräldrar. Han tittar verkligen på bilderna och ligger och lyssnar på mig och tycker det är jätteroligt. Och sedan är det läggdags vid nio. För det mesta går det väldigt smidigt att lägga honom på kvällen, det är värre på dagarna om jag försöker lägga honom här hemma. Vagnen går förstås bra.

Usch vad jag skriver en massa ointressanta saker. Men jag får skylla på att jag varit inne i så många dagar och det därför inte hänt så mycket spännande. Så jag fick antingen skriva vad jag gjorde, eller skriva detaljerat om spyor och blöjinnehåll... Jag hoppas jag valde rätt.

torsdag 15 januari 2009

Vinterkräksjukan

Nu har Oskar spytt i tre dagar. Det har varit över 12 timmar mellan gångerna, så det är svårt att veta om det är över eller inte, men än så länge har denna dagen gått bra. För Oskar vill säga. Däremot inte så bra för hans pappa, mormor, morfar och kusin. Jag mådde också väldigt illa igår men spydde aldrig och mår bra nu. Ja, förrutom att jag fått ryggskott då. Äh, det är lika bra att ta allt på en gång!
Håller tummarna att alla spytt färdigt nu, då blir det storstädning, ska skrubba hela huset för att bli av med alla äckliga baciller!

tisdag 13 januari 2009

Ett långt hahaha


Idag har Oskar mått mycket bättre. Han har spytt ett par gånger, men inte så mycket. Han har inte riktigt kommit igång med att äta riktigt men jag försöker amma varannan timma eller så, så att han får i sig tillräckligt. Jag kommer nog att fortsätta göra det i natt också för att vara säker på att han mår bra. Jag är grymt trött nu efter natten som varit, men vad gör man inte för sin lilla ängel.

Trots att Oskar var ganska så hängig idag också, så fick jag äntligen mitt så efterlängtade skratt! Han har ju skrattat mycket innan, men bara ett hahaha. Inte ett långt upprepat hahaha. Förstår ni vad jag menar?
Idag kom det i alla fall, det underbara lilla skrattet. Gud vad man smälter!

Här är förresten kläderna jag köpte på Zillstar som jag sade att jag skulle lägga in ett kort på. Visst är dom fina?! Toppen har han fått av min kusin M, den kommer från H&M och är så cool, "Everybodys Idol" står det på den.


måndag 12 januari 2009

Mitt stackars barn

Åh nej, Oskar har fått magsjuka! 4,5 månader, 3 förlkylningar och en magsjuka... Det där immunförsvaret verkar inte speciellt bra!
Han har spytt en massa nu på eftermiddagen och kvällen, Jag har försökt amma lite grand och ge lite socker-salt lösning men än så länge har inte mycket stannat nere. Många maskiner med nerspydda kläder och filtar har tvättats...
Han har varit väldigt trött varvat med väldigt glad. Det verkar som om han mår lite bättre nu men vi får se hur lång tid det tar innan han kan få behålla maten och vätskan. Tills jag är säker på att han har något i magen måste jag väcka honom var 15 minuter och ge honom vätska.

Igår natt sov Oskar från 21.30 till 06 innan han vaknade för mat, han vaknade inte ens en gång och ville ha nappen. Det var så skönt. Och skönt är det väl att jag fått två bra nätter nu, för den här natten kommer nog att bli lång!

söndag 11 januari 2009

Sweet dreams

Fredag hade vi familjedag. Först hälsade vi på kompis E i stan, vi fikade i hennes lilla mysiga lägenhet och sedan tog vi en härlig långpromenad.
Efter det åkte vi till ett badhus och badade med Oskar. Jag hade verkligen sett fram emot det. Han älskar att bada så jag tänkte att det här skulle bli en stor hit! Dom hade en härlig varmvattenspool med 34 gradit vatten och det var varmt och skönt i luften. Så fort vi lyfte ner Oskar i poolen började han gråta. Inte hysteriskt men han grät lite, var tyst lite, grät lite, var tyst lite. Hmm. Efter en liten stund började han gråta mer och jag tänkte att det kanske var en bra idé att ta upp honom lite och sedan testa igen. Han började gråta helt hysteriskt och grät, nej förresten, skrek i en halvtimma efteråt. Det gick inte att trösta honom. Vi fick inse att det var lika bra att ge upp och ta oss där i från fort. Det var lättare sagt än gjort. Jag ensam med en galet skrikande Oskar i omklädesrummet. Det var inte lätt att försöka att få på hans kläder, men i stort sätt omöjligt att få på mina egna samtidigt som jag försökte trösta den stackars pojken. Efter att ha hört ungefär femtio gamla tanter säga - oh herregud, och -oj oj oj, så gick jag nästan ut ur omklädesrummet i bara underkläderna och gav över Oskar till N. Men jag bet ihop trots alla "men gud, har hon tappat han i golvet eller" blickarna, och fick på mig de mesta kläderna i alla fall innan jag sprang ut.
Han somnade som en stock så fort vi började köra hemåt. Lite förvånade var vi måste jag säga... Vi var så säkra på att han skulle älska det. Han är ju öbo för guds skull, född på Mallorca och nu boende i göteborgs skärgård. Inte bra.
När vi kom hem bajsade han mer än vad jag gör sammanlagt på ett år tror jag, så om det var att han helt enkelt inte mådde bra, eller om det var för att det var för mycket folk, det vet jag inte.
Vi får testa på ett lugnare ställe nästa gång.

Det roligaste på fredagsmorgonen dock, innan den fantastikst lyckade familjedagen, var att Oskar kom på hur man går i gåstolen. Inte bara ett par steg och ett litet hopp som dagen innan, utan helt totalt. Både på morgonen och kvällen bara ven han fram i stolen. Det såg så roligt ut. Han ser definitivt inte stor nog ut att kunna springa... Han var bara glad när han fick sitta där och det fanns inget stopp på honom. Inte helt sant förresten. Varje gång han kom framför tvn så stoppade han. Oskar älskar nämligen tvn. Jag har aldrig sett något liknande. Han kan sitta och titta intensivt på tvn hur länge som helst. Jag trodde hans pappa var besatt av tvn, men det går inte att jämföra!


Kanske lite ung för att titta på damunderkläder?

Jag har en liten video jag tänkte lägga upp på Oskar när han trippar fram i stolen, man jag måste få hjälp av min man att göra filen lite mindre först!


På lördagkvällen var vi hemma hos bästa kompis L och hennes familj. Hon hade gjort jättegod mat som vi satt och njöt av. Hennes sambo J tog med N till brandstationen eftersom J är deltidsbrandman och eftersom N älskar att se och lära sig om nya saker. Han var riktigt imponerad!
L är höggravid och ska ha sitt tredje barn om en månad cirka, så det blev mycket bebisprat. Jag satt och beklagade mig lite över att jag är trött och att den där första natten utan amning kändes väldigt långt borta. Jag hade i stort sätt accepterat att innan han är 6 månader eller så kommer den natten inte komma. Men oj vad fort den kom! Samma natt sov han nämligen hela natten utan mat! Klockan 3 vaknade han. Han hade då sovit ca 5 timmar och då brukar jag alltid ta upp honom med en gång och mata honom, tar för givet att han är hungrig. Men i natt beslöt jag mig för att testa att ge honom nappen först. Han somnade om med en gång! Han vaknade 6.45 för mat!!! Helt otroligt. Jag var i chock! Hur är det möjligt efter så många veckor av oroligt sovande!? Dessutom somnade han om efter det och vi gick upp 8.30. Jag var överlycklig!
Jag antar att det inte kommer att fungera så varje natt nu med en gång, och skulle inte bli förvånad om han vaknar varje timma nu i natt. Men ljus i tunneln, det ser jag nu!
Och idag drack han nästan 200 ml från flaskan! Det betyder att jag och N äntligen kan ha en mysig middag och bio kväll snart. Kanske nästa helg...

Aaaahhh. Jag har ett bra liv.



Oskar springer fram!Och stannar med en gång när han är nära nog till tvn!!

torsdag 8 januari 2009

Favoriter

I natt sov Oskar bra igen, äntligen! Bra betyder att jag inte behövde vara uppe över en timma för att få honom att somna om, och att han inte vaknade var och varannan timma. Han vaknade två gånger för mat, första gången ville han inte somna om, men efter ca femton minuter gnäll så somnade han ändå. Efter andra matningen somnade han om med en gång och sedan vaknade han en gång då det räckte att ge han nappen. 8.45 gick vi upp. Lyx! Vilket skillnad det är när han sover bra, jag var full av energi idag!

Har ändå inte gjort mycket med dagen, bara tagit lite småpromenader i blåsten och lekt med min son. När vi gick upp var det så vitt och fint ute. Första snön. Men innan vi hann ut så hade den töat bort, så när vi var ute var det bara blött och blåsigt.

Idag har Oskar för första gången druckit 100ml från flaskan! Det blev jag väldigt glad över, ett steg närmare bion! Han har också ätit potatis och purjolök igår och idag, det gick hur bra som helst. Han ser inte överlycklig ut, men det slinker ner utan problem! Jag har inte tänkt byta ut några mål för honom än på länge, har tänkt vänta tills han är sex månader, men det är skönt att veta att det går bra med annan mat i alla fall!

Det var även första gången i hoppgungan igår. Den var en stor hit! Trots att hålen för armarna r lite väl långt upp... Han gick runt och snurrade och hängde och tittade på hans fötter. Hoppade inte. Men det såg ut som om han kommer förstå det efter lite övning.


Hur roligt som helst!

Den absoluta favoriten just nu är gåstolen. Det är den bästa barnvakten, och den slår aldrig fel. Den har musikkknappar där fram som han trycker på som en galning. Han älskar alla sina leksaker som har musik i sig. Idag förstod han även att han kan röra sig i den, han hoppade och gick fram, trots att det inte är mycket mer än tårna som är i golvet.


DJ Oskar

Fotograferingen går långsamt framåt. Jag ljuger om jag säger att jag tittat mycket i manualen... Stillbilder går ganska så bra nu, men jag måste verkligen läsa på om rörliga foton, inte alls lika lätt.


Idag var det shack spelet som fick stå modell.

onsdag 7 januari 2009

Tjäna pengar på rean

Idag har jag fyndat! Jag köpte ett par jeans till mig själv, ett par beiga eller smutsvita eller hmm, jag vet faktiskt inte riktigt vad det är för färg. Skitsnygga var dom i alla fall! Jag hade en kupong så att jag fick 20% på dom också och fick dom för 450 kronor. Ville köpa ett par svarta byxor också men jag blev för snål. Försökte hitta ett sätt att få mig själv att tro att jag "tjänade" på att köpa båda jeansen, så där som man brukar göra ni vet, men jag lyckades tyvärr inte med det idag. Jag är i alla fall väldigt glad för dom jag köpte!
Sedan gick jag till en barnaffär, zillstar , och fyndade på rean. Japp, jag lyckades fynda på rean! Köpte en fin dress av märket Shampoodle, den fanns i orange och svart.
Jag köpte den i orange. Mest för att jag tycker det är fint med lite färg och för att svart känns lite mörkt för våren på Mallorca, och dessutom för att han ju är holländare... Det smarta med det här settet är att den kan användas från ca 3 månader till 1 år eftersom det är långa ribbade ärmar och byxben som kan vikas upp. Väldigt bra! Så han kan åtminstone använda den från och med nu tills det blir riktigt varmt på Mallorca. Det var 50% på denna och jag fick det för 230 kronor. Ett riktigt kap alltså!
Det fungerar inte att lägga upp bilder just nu, men jag ska ta ett kort på Oskar när han har på sig det så att ni kan se hur fint det var!

Gud vad roligt det är att fynda! Ja, jag känner nog att jag nästan sparade pengar tillslut!

tisdag 6 januari 2009

Tur i oturen...

... är att jag har tjockt hår. För oj vad mycket hår jag tappar! Det känns som om jag kommer att bli helt skallig snart. Eller kanske inte helt skallig, men ha en massa kala fläckar, precis som Oskar har. Usch, jag får nästan ångest när jag borstar håret eller duschar, det bara ramlar av!
Om jag hade så kort hår som Oskar, skulle jag se likadan ut då? Alltså fläckigt. Jag vet inte, men det känns nästan det. Jag är dock inte redo att ta reda på det!

Ni förstår väl vad jag menar?!

Vilken konstig rubrik det blev igår. "För små öron". Jag menar förstås inte att Oskar har för små öron, utan att hörselskydden är för små öron... Äh, det förstår ni säkert!

måndag 5 januari 2009

För små öron

Igår var vi inne i stan för att se om det fanns något roligt kvar på rean. Mitt problem är nämligen att jag tycker om att fynda men hatar när det är mycket folk. Därför orkar jag aldrig åka in de första dagarna på rean. Och därför fyndar jag inte heller... Hittade bara en fin kofta till Oskar som var på rea och sedan blev det en tröja och ett par snickarbyxor till vanligt pris. Allt i storlek 74 som han kommer ha ungefär när han kommer till Mallorca igen. Nu har vi nog ett bra litet lager. Tycker om att köpa kläderna eftersom det inte finns mycket fint på Mallorca, det finns mest sånt där sött och gulligt krimskrams och det passar inte Oskar i, han är ju en tuff kille! Storlek 80 kommer han ha på högsommaren och då behövs inte mycket kläder, så tunna saker som möjligt och något bra att bada i bara.

Sedan köpte vi hörselskydd också, så nu kan Oskar gå med och titta på pappa när han uppträder i sommar. Dom är av märket Peltor Kid och användas från 2 månader till 12 år. Man kan köpa dom på flera ställen på internet i neon grön och rosa, men finns även i Clas Ohlson butiker, dock endast i grönt. Visst är dom söta?!




Hi hi

En pigg liten kille

Precis som jag skrev igår, så blev det. I natt har Oskar vaknat varje timma i stort sätt och inte velat somna om. Suck. När klockan närmade sig elva och det var dags för förmiddags-sömnen så bestämde jag mig att gå ut med honom i vagnen trots att det var -12 grader. Han sover ju så mycket bättre i vagnen, han sover ofta tre timmar p förmiddagen bara han får sova ute. Så jag packade på mig och honom det mesta jag kunde hitta i garderoben och begav mig ut. Han somnade med en gång, men när jag började vända hemåt efter ca 20 minuter så slogs ögonen upp och han var klarvaken! Jag bestämde mig för att han bara måste somna om eftersom jag pallat på oss alla dessa kläder och för att han sovit så dåligt igår och i natt. Det tog 20 minuter till innan han blundade igen och 20 minuter extra promenad innan jag vågade mig hem. Som tur var så var det riktigt skönt ute trots kylan. Jag ställde honom i garaget eftersom det är lite lagom kallt där. Det tog 5 minuter så började han gråta. Han hade inte öppnat ögonen så snabbt in med nappen och lite gung så somnade han faktiskt om. Nu har han sovit i två timmar faktiskt, och inte vaknat ännu.
Har pratat med många mammor som har fyra månaders bebisar och det verkar som alla har lite problem med sömnen just nu, så det kanske är en fas? Vi får hoppas på det!

söndag 4 januari 2009

Äntligen över!

Visst är jul och nyår härligt. Men oj så gott när det är över. Och nu känns det som om det är över. Så, vad har jag gjort i det nya året? Jag har försökt att sova mycket och att göra mycket. Ingen lätt kombination.

Det mest spännande är väl att jag och N har haft vår första lilla kväll ute, utan Oskar. Eller det var min första kväll utan Oskar i alla fall. Vi gick till ett ställe väldigt nära, så att jag kunde komma hem fort om det skulle behövas. Och jag matade honom precis innan vi gick, strax innan nio, så att han inte skulle bli hungrig innan jag kom tillbaka. Hade förstås även mjölk i kylen i fall. Allt mina föräldrar skulle behöva göra var alltså att lägga honom strax efter att vi gick och sedan skulle vi vara hemma innan han vaknade igen. Förhoppningsvis.
Lite nervös var jag allt. Inte för att mina föräldrar skulle ta hand om honom, är det några jag litar på så är det ju dom. Jag menar, dom uppfostrade mig... Men det var första gången jag var borta från Oskar. Det längsta jag varit borta förrut var två timmar en gång när jag skulle färga håret.
Jag hade jättekul ute, vi gick med mina bröder, deras sambos och min bästa vän. Vi åt och lyssnade på ett band och pratade en massa. En väldigt lagom kväll ute så där första gången. Vid tolv började jag titta lite oroligt på klockan, han har ju sovit väldigt oregelbundet, så jag kunde inte riktigt veta när han skulle vakna. Jag övertalade mig själv att inte ringa mina föräldrar och kolla hur det var, visste förstås att dom skulle ringa om dom skulle behöva mig.
Vi kom hem klockan ett och Oskar sov som en sten. Han hade somnat en halvtimma efter vi gått och sovit sedan dess. Såklart.

Det roligaste som hänt är att Oskar helt plötsligt tar flaskan igen, både från mig och andra. Det kanske var bra med några dagars uppehåll innan vi testade igen. Jag har bara testat med lite mjölk i flaskan åt gången och så har jag ammat efteråt, bara för att få han van. Ett par gånger har jag haft lite mer i flaskan och då har han slutat att äta innan det tagit slut, men ändå inte varit mätt eftersom han tagit bröstet efteråt. Jag har inte kommit på varför. Annars skriker han när det tar slut. Men det går framåt i alla fall och biokvällen kommer närmare och närmare.

Det skönaste som hänt är att han verkar komma in i lite nattrutiner. Nu vet jag att eftersom jag skriver det här så kommer det ändras, så är det alltid, men jag måste ju dela med mig av min lycka. Han har somnat runt klockan nio varje dag länge nu, bortsätt från nyårsafton. Och så har han vaknat 2.30 i fyra nätter i rad för mat. Jag har lagt över honom i hans säng. Han somnar alltid när jag ammar honom på natten men vaknar när jag lyfter över honom. Han grymtar lite, ibland somnar han direkt och ibland tar det ungefär tio minuter då jag får stoppa in nappen några gånger, men han somnar fort i alla fall. Sedan har han vaknat en gång till för mat någon gång runt 6. Somnar som tur är om och så går vi upp klockan 8. Det känns helt okej. Mycket bättre än hur det varit ett tag innan detta, då han vägrade att somna om och jag kunde försöka i över en timma innan han somnade om. Jag känner att jag äntligen kan få lite krafter tillbaka. Nu tänker jag ha lite tidiga, lugna kvällar och så är jag nog back on track!

Här om dagen köpte jag en söt body till Oskar där det stod "Favourite things, mommy, sleep, milk". Jag ångrar mig nästan nu. Det stämmer nämligen inte riktigt. Visst är han mammas pojke, och visst äter han mest hela tiden. Men sova... nja. Mellan att han vaknade klockan åtta och gick och lade sig för kvällen vid nio, sov han mindre än två timmar. Två timmar på hela dagen! Det kan inte vara normalt för en liten fyra månaders bebis. Okej, han var väldigt trött och gnällig de sista två timmarna på dagen, och jag ska inte säga att han sover så lite varje dag, men det är många dagar han inte sover mer än tre timmar på dagen i alla fall.

Det har varit mycket sol den senaste veckan, så skönt! Väldigt kallt, men det kan jag ta så länge det är soligt och vindstilla. Hoppas på fint väder och en långpromenad i morgon med.

torsdag 1 januari 2009

År 2009



Nyårsafton var mysig. Jag passade på att sova ett par timmar samtidigt som Oskar på förmiddagen. Riktigt skönt! Sedan lagade vi svampsoppa som vi skulle ta med på kvällen eftersom vi stod för förätten. Vi beslöt det för att Oskar också skulle få det lite festligt, så vi gav honom hans första smakportion. Morotpuré. Han gjorde en hel del grimaser, men även om mycket inte hamnade i magen så tyckte han nog att det var gott, och spännande.





Efter maten satte vi en liten nyårs-slips på Oskar och gick bort till våra vänner.



Det var en mysig kväll med god mat och gott sällskap, precis som det ska vara. Huvudrätten var struts. Oj vad gott det var! Vet inte om jag ätit det förr men kommer definitivt att äta det igen.



Oskar somnade kvart över elva, klarade nästan tolvslaget. Det var det flera andra barn som nästan gjorde. Men tillslut var det bara den störta tjejen som lyckades hålla sig uppe. Vi hade söta små barn som låg och sussade gott i alla hörn.





När klockan blev ett var jag riktigt stolt över mig själv att jag inte funderat en gång på att gå hem. Men efter ett gick det lite trögare. Klockan började ticka i huvudet. Nu har jag så många timmar att sova, om jag stannar en timma till har jag så många timmar att sova... tick tack tick tack. Klockan två var jag jättetrött och vi drog oss hemåt. Som tur var så hade min gravida vän också fått nog, så jag var inte den enda tråkiga. Det är lite synd att man inte kan njuta lika mycket av sena kvällar nu för tiden, men det får man ta.

Idag har jag haft en riktig super dag! Det var underbart väder ute så jag har varit på ett par promenader och sugit upp solen. Oskar har varit på sitt bästa humör. Han har nyligen kommit på att han kan tjuta med höga toner så det har han gjort hela dagen idag. Han har varit så nära ett skratt man kan vara flera gånger idag. En gång fick jag ett "ha ha" men seda slutade han. Väntar alltså fortfarande på det första långa, underbara skrattet. Jag är livrädd att jag ska missa det. Att någon annan passar honom medans jag gör ett ärende eller något när det kommer. Jag vill förstås få det första skrattet, men det finns en stor chans att det blir min mamma som får det. Oskar älskar sin mormor och skiner upp som en sol och börjar prata så fort han ser eller hör henne.

Han har också tagit flaskan tre gånger idag! Sista gången matade jag honom och gav honom till N medans han åt, han fortsatte, och åt för första gången med sin pappa, jiiipppiiii! Det går framåt. Dessutom kom han på att man skulle svälja morotspurén och fick i sig tre teskedar med det förrut. Min underbara lilla pojke!


Vagnen är riktigt mysig nu när jag kan sitta upp!




En härlig promenad.