tisdag 30 juni 2009

Varför?

Nu har jag skrytit till flera om hur bra O har sovit det senaste. Han somnar mellan halv åtta och åtta, och vaknar lite olika men det senaste runt sju. Ibland med ett uppvak tidig kväll då han somnar snabbt efter att jag gett honom nappen.

Jag har verkligen försökt att inte berätta det här för folk, för varje gång jag gör det så ändras det ju. Men jag kunde inte hålla mig. Och vad hände?
För tre nätter sedan vaknade han säkert sju gånger på natten. I förrgår natt var han vaken i en timma under natten och igår sov han förvisso bra, men vaknade 5.30 igen.

Varför är det alltid så?

söndag 28 juni 2009

Konstigt

Det var en konstig dag i dag. Det kändes som om jag inte spenderade någon tid med O alls. Det gjorde jag förstås, men normalt är jag varje minut av dagen med honom, och det var jag inte idag.

N tog med sin son på äventyr i TRE timmar. Meningen var att jag skulle få städat. Och det fick jag också, men det tog inte mer än en och en halv timma. N sade att han skulle stanna ute lite längre, så att jag bara kunde ta det lugnt. Och jag försökte verkligen. Jag lade mig i soffan och tittade på tv. Lade in en tvätt till. Lade mig i soffan. Organsierade lite i skåpen. Lade mig i soffan.
Och så höll det på. Jag kunde inte ligga still. När dom tillslut kom tillbaka så hade O precis somnat, så då hade jag ännu en timma att göra ingenting.
Konstigt är det enda ordet jag kan komma på.

Vad som är ännu konstigare är att jag kunde spendera en hel dag i soffan innan O kom, utan att ha dåligt samvete alls...

lördag 27 juni 2009

Massor av djur

Idag har vi haft en riktig semester dag. Utan att ha semester.
På morgonen var jag och O nere vid poolen och på eftermiddagen hade vi familjeutflykt. Först åkte vi till Cala Bona och åt god lunch och gick runt i hamnen. Och sedan åkte vi till Safari Park. Det är precis vad det låter som. En park med en massa safari djur.

Första delen får man åka runt i med bilen, då får man se lite större djur som noshörningar, antiloper, strutsar, giraffer och flodhästar. Och det roligaste av allt. Aporna. Flera av dom hoppar upp på bilen. I alla fall som man stannar bilen litegrand. Vilket man inte får, men gör ändå. Vi trodde inte att O skulle vara fullt så intresserad av djuren, åtminstone inte när vi satt inne i bilen. Men han tittade glatt på allihopa. Lite skeptisk till apan som tryckte sig mot fönstret och ville säga hej, dock. Han kunde inte bestämma sig om han skulle skratta eller vara rädd.

Andra delen får man promenera runt i. Där finns gätter och grisar man får klappa och lejon och tigrar i bur. Favoriterna var ändå lilla hästarna som slickade honom på fötterna. Oj, vad han skrattade!

Som vanligt tog vi inte med kameran.

torsdag 25 juni 2009

Blodet sprutar!

Åska och dunder var det på morgonen. Jag funderade på hur jag skulle kunna underhålla gnälliga O inne en hel dag, men innan jag funderat klart så var åskan över. Fem minuter tog det ungefär.

O har verkligen inte varit på humör idag. Han har gråtit, gnällt och hängt i mina ben hela dagen. När vi var vid poolen gick det som vanligt ganska bra, men annars har inget varit populärt idag. Inte nog att tänderna poppar ut och att han säkert är i någon slags fas (för det är dom väl hela tiden det första året?!), men han slog sig dessutom rejält på eftermiddagen.
Jag var uppe och hade precis duschat klart när N kom uppspringande i trappan med lilla O. Då visste jag att något hade hänt. N springer inte i trappan.

Det rent ut sagt forsade blod ur munnen. Han hade ramlat pladask med ansiktet i golvet, med nappen i munnen. N var som förstenad och visste inte vad han skulle göra. Det är konstigt hur det där fungerar. Att om en person blir uppstressad så blir den andra lugn. N har varit med och sett alldeles för många olyckor och är alltid den som hoppar in och hjälper till. Men nu var det alltså helt plötsligt han som fick panik.

Jag som ju hade varit med om det här förrut, om än i mindre skala, hämtade papper för att torka undan blod för att se om det var något allvarligt. Det var väldigt svårt att se var det kom ifrån. Vi såg tillslut att det kom från strängen man har under överläppen. Aj aj aj. Men blodet slutade snart att spruta och O mådde bättre efter lite kramar och pussar.


Jag ville inte ta några blodiga kort, så ni får titta på detta kladdiga kortet istället, från när O äter persika vid poolen. Riktigt gott!

onsdag 24 juni 2009

Skynda på!

Tänderna fortsätter att spöka och O har fortfarande ont. Då gäller det att bli aktiverad så man tänker på annat! Så det blir lite tid hemma och mycket tid ute.


Här är O i sina nya badbyxor. Är man vid poolen så är man alltid glad!

Teletubbies


O tycker väldigt mycket om Teletubbies. Klockan 7.30 visar dom det varje dag så vi brukar kunna se det. Frågar man O var teletubbies är tittar han med en gång på tvn.
Jag kan inte säga att han sitter still och tittar, det händer inte så ofta i alla fall. Inslaget i mitten som repeteras två gånger är tråkigt, men resten är kul. Gärna ska han stå och banka på tvn. När bebisen i solen kommer så skiner han själv upp som en sol varje gång, han blir överlycklig och börjar skratta och prata!

tisdag 23 juni 2009

Semester

Japp, jag tog semester från bloggandet i två dagar. Det var skönt. Nu är jag redo igen!

Antagligen kommer jag även få semester från barnpassningen. Ls moster med familj kommer och hälsar på dom i tio dagar, så han stannar nog hemma med dom. Dessutom kan det bli så att L och hans mamma åker en sväng till Sverige, och att Ls mormor och morfar sedan kommer hit i ett par veckor. Det kan alltså bli så länge som en månad! Jag kommer nog få L-abstinens. Men jag får hoppas jag kan träffa honom några gånger under tiden i alla fall.

Det har varit molnigt och regnat litegrand i två dagar. Det var riktigt skönt. Det behövdes för att rensa luften lite. Och det är skönt när det bara är ett par dagar så där. Nu är det fint väder igen, om än lite svalare och lättare att andas.
Jag och O har promenerat mest hela dagen. Badat och lekt hos L har vi också hunnit med!

L är inte så intresserad av sina leksaker där hemma, men allt som finns i Os leksakslåda är spännande! Speciellt de som O håller på att leka med förstås.

Bra & Dåligt

Bra är: att jag fick sova NIO timmar i natt. Jag var trött i går kväll och gick och lade mig tidigt. Dessutom bestämde sig O för att sova till 7.45!

Dåligt är: att jag trots detta är trött.

Bra är: att båda Os tänder där uppe spricker ut samtidigt. Så att han får det överstökat liksom.

Dåligt är: att det gör dubbelt så ont!

Bra är: Att jag kan höra min kompis showa här tvärs över sjön.

Dåligt är: Att jag samtidigt hör underhållning från två andra ställen.

lördag 20 juni 2009

Jag har tappat stinget

De senaste dagarna har jag inte alls haft lust att skriva. Det är ju så ibland.
Jag har lyckats skriva något inlägg varje dag i alla fall, men vi får se det kanske blir några dagars uppehåll... Eller så kan ni berätta för mig vad jag ska skriva!

Tänkte bjuda på en bild på mitt sovande barn. Det här var ett par veckor sedan, för nu går det inte att sova med täcke. Annars ser det ut så här för det mesta. O gömmer sig i något. Täcke, filt, gossedjur. Och två fötter sticker upp. Alltid! Om jag försöker ta ner dom då han somnat så åker dom med en gång upp igen. Det här är när han sover i vagnen förstås, vilket han alltid gör dagtid. Men det händer ganska ofta när han sover i spjälsängen att han satt en fot mellan spjälorna, så att den sticker ut.
Jag hade något liknande när jag var liten (kanske inte så här liten dock), jag hade alltid fötterna utanför täcket, resten av kroppen skulle vara insvept, men fötterna skulle vara utanför. Det var faktiskt inte många år sedan jag slutade med det...


fredag 19 juni 2009

På tiden!

Idag har jag klippt mig. Jag kan säga att det var välbehövligt då jag inte klippt mig sedan oktober!!! Jag trodde nästan att hårfrisörskan skulle behöva klippa av allt hår jag hade, men hon verkade faktiskt inte speciellt förvånad över hur mitt hår såg ut. Jag tog det som ett bra tecken.

Det bästa jag vet är att klippa håret utan att det ser ut som att jag har klippt håret. Det vill säga att det ser lika långt ut som innan, bara mycket fräshare. Så där var det idag. Hon klippte några centimeter på längden och sneddade luggen lite då jag inte klarar att ha luggen nere här i varma sommaren i alla fall.

Jag är riktigt nöjd med min klippning. Om möjligt ser håret längre ut. Fast det är kanske inte möjligt. Att det kostade 9 euros var ju bara ett plus!

torsdag 18 juni 2009

Jo förresten!

Nu kom jag på vad jag skulle skriva. Jag och O har börjat stå-träna på gräsmattan. Och jag fick honom att stå i FEM sekunder idag. Det är länge! Sedan upptäckte han att han faktiskt stod själv. Då blev han rädd och vinglade och satte sig ner. Han tycker inte alls det är kul när jag släpper honom. Jag tycker det är jättekul!

Värmeböljan fortsätter

Oj, oj, oj. Nu står det på igoogle att det ska bli 36 grader här i morgon. Och eftersom det stått 5 grader mindre varje dag i en vecka i alla fall så kan man ju fråga sig var detta ska sluta.

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva idag. Vi badar, svettas, badar och svettas. Skriver när det ändras.

Hoppas ni alla får en bra midsommar. Här blir det inget firande. Om jag inte bestämmer mig för att plocka en bouganvilla blomma och sätta i Os hår, och shotta vin eller nåt. Det är nog så nära jag kan komma!

onsdag 17 juni 2009

Städdag

6.20 vaknade O, trots att han somnat klockan nio kvällen innan. Han fick ligga bredvid mig i sängen och leka lite och efter en dryg halvtimma somnade han om. Bara i 30 minuter, men tillräckligt för att jag skulle känna mig lite piggare.
Han är konstig min pojk. Han har sovit tre timmar på dagen i 3-4 dagar, och nu idag var han tillbaka till knappt en timma. Som sagt, inga rutiner här inte.

N tog en långpromenad med O och jag fick tid att storstäda. Gud vad skönt det var, att kunna städa allt på en gång och slippa tänka på att O ska vakna eller att O ska bli gnällig och jag ska behöva avbryta. Nu är det rent och fint här hemma! I alla fall i några timmar...

N tyckte det var jätteskönt att få lite ensamtid med O. Det blir sällan så. När N inte jobbar så hittar vi på saker tillsammans istället, och så vill vi ju ha det. Men ibland är det bra att bara vara ensam med pappa tycker O.

När jag städade på balkongen såg jag N och O där nedanför och började ropa och vifta. "Hej älskling, här är mamma..." Så där som man brukar göra när man vill ha hans uppmärksamhet. Vad jag glömde var att jag stod i små shorts och BH, eftersom det var så varmt, så det var inte bara uppmärksamhet av O jag fick. Några spanska arbetare nedanför balkongen smilade stort dom med. Ja, ja.

Resten av dagen har vi gjort det vi brukar. Fikat, solat, badat, svettats. Det är fortfarande närmare 35 grader, och luftfuktigheten ligger runt 90 procent. Pust. Varmt, men underbart!
Det har blivit mycket gråt i dag också på grund av tanden. Vi får hoppas den kommer upp snabbt så att han slipper ha så ont.

tisdag 16 juni 2009

Första förälskelsen

"I just met a girl named Maria..."

O är kär, i den här söta tjejen. Han ser henne i stort sätt varje dag på ett fik här i närheten och han lyser upp varje gång hon kommer.
Hon har dessutom rolig tandställning som O tycker väldigt mycket om att peta på. Han är en riktig liten tjejtjusare redan lilla O!

Mitt lilla tandtroll


Tredje tanden är på väg att bryta sig ut. På O alltså, jag har som tur är fler än så.
O har gråtit en massor i dag stackarn. Tårarna har sprutat i flera omgångar under dagen.

Han kom inte i säng förren klockan nio idag, en timma efter hans vanliga tid. Han somnade så sent på eftermiddagen, och sov i två timmar. Jag ville inte väcka honom, dels för att han varit så ledsen och dels för att jag passade på att sova lite på soffan bredvid honom. Det var alltså inte speciellt länge jag kände mig utvilad.
Nu borde O sova tills minst 7 imorgon också. Och det skulle vara skönt. Fast det är lika stor chans att han vaknar tidigt, eller vaknar under natten och har ont i sin lilla tand. Det är bara att vänta och se!

Äntligen!

O vaknade 7.30 idag. 7.30!!! Efter att ha vaknat 5.30-6 i flera veckor nu, så bestämde han sig alltså för att ha en sovmorgon. Åh vad gott det var

V fick ha aircondition på hela natten, det var så grymt varmt. Vi var vid poolen i stort sätt hela dagen igår, det var för varmt för att gå någon annanstans. Idag är det också varmt men lite molnigt än så länge så jag tror jag ska passa på att gå på en långppromenad medans det går!

Ah, det är så här det känns att vara utvilad...

söndag 14 juni 2009

Feeling hot hot hot


Kläder på? Ööhh, nej tack!

O sov till klockan sex i morse. Inte helt otippat alltså. Däremot sov han över tre timmar på dagen i dag, så han tog igen lite sömn då. Jag somnade som en stock igår klockan tio. Rekord! Och idag har jag varit pigg och glad.

Det är fortfarande riktigt, riktigt varmt. Det är så där varmt som jag kom ihåg att det var första sommaren jag var här, det vill säga 2001. Jag kom ihåg hur jag då gjorde show, slutade klockan tolv på kvällen, gick hem och duschade och sedan gick ut. Efter fem minuter var jag helt genomblöt igen! Svetten bara rann, dag som natt.
Så där varmt är det nu. Jag tog en sen promenad med O, en kort sådan men så lite kläder man kan ha på sig utan att bli stirrad på. Jag höll på att kollapsa! Det är ca 35 grader, vilket kanske är ganska normalt på sommaren, men det är väl luftfuktigheten som gör det kan jag tänka mig. Jag har försökt att dricka mycket men har ändå kännt mig lite halvsnurrig hela dagen.
Det märks på O också att han är varmt. Jag försöker konstant ta kallt vatten på hans huvud, bada mycket och få honom att dricka mycket. Som tur är så tycker han det är väldigt kul att dricka, speciellt om man varierar att ge honom i hans flaska, ur glas, ur plastflaska, ur sugrör... Väldigt kul tycker O!



Mina små gossar hänger vid poolen

lördag 13 juni 2009

Gäsp!

Idag har jag massor att skriva, och många kort att lägga upp. Problemet är att jag orkar helt enkelt inte!
Anledningen till detta är förstås en liten pojk som vaknade 5.30 (igen) och sedan inte sovit mer än knappt en timma hela dagen. Det betyder i sig att jag har sovit 5,5 timmar och sprungit efter en trött och gnällig O mest hela dagen. 19.30 kollapsade han, ca en timma efter fick jag väcka honom för välling då han än en gång var för trött att äta middag.
Visst borde detta betyda att han kommer att sova minst till 7.30 imorgon? För att ta igen lite sömn liksom... Ja, drömma kan man ju alltid...

Jag har haft en väldigt bra dag, men jag har gått som i en dimma hela dagen. Inte nog med att O och jag varit trötta av sömnbrist, det har dessutom varit varmt. Visst, det är det väl för det mesta, men idag var det VARMT! Jag sitter här klockan nio på kvällen och svetten rinner, det är 30 grader ute ännu. Och då tycker jag i alla fall att det är varmt!

Så dom där roliga inläggen med fina bilderna, dom får vänta. I vanliga fall försöker jag lägga mig tidigt, försöker vara smart och tänka på morgondagen, men lyckas ändå inte komma i säng innan tolv. Nu har jag bara en tanke, och jag skiter i att klockan bara är nio. Nu ska jag sooooooova!

fredag 12 juni 2009

Rutiner?

Igår var O helt slut på eftermiddagen. Han hade sovit mindre än en timma hela dagen, och vi hade förstås varit på stranden, och av mycket sol blir man trött!
Runt sex försökte jag ge honom middag men det gick inte, han bara grät och grät. Vi gav upp, N tog honom och satte sig i soffan och han somnade nästan med en gång. 18.30 var klockan. N hade bara en tanke i huvudet medans jag hade femton miljoner tankar ungefär.
Hans tanke var i stil med "Gud vad underbart, O somnade i min famn" (för det händer ju inte så ofta).
Mina tankar var mer i stil med "Neeej, det är alldeles för sent att somna för eftermiddagen, alldeles för tidigt att somna för kvällen." och "Hur ska det gå nu när jag ska vara barnvakt och allt, kommer O vakna snart och vara pigg i tre timmar, hur ska det gå och lägga L då?" och "Han kommer vakna mitt i natten och vara dödshungrig, han har ju inte ätit något riktigt mål mat sedan klockan tolv!" och "Om han inte vaknar på natten så kommer han ju i alla fall vakna supertidigt, och jag måste vara uppe tills tolv då L blir hämtad"... så där fortsatte det.
N tyckte nog jag var ganska löjlig och satt bara där avslappnad med en sött sovande bebis i famnen.
Jag gjorde i alla fall välling, och fick honom faktiskt att dricka det mesta. Sedan sov han till 5.30 på morgonen, utan uppvak. Och så där tidigt vaknar han ju ibland ändå, även om han lägger sig klockan åtta.
Jag var förstås trött, men O orkade bara vara uppe i en och en halv timma och sedan somnade vi båda tillsammans i sängen i två timmar. Mysigt!

Jag tänkte på det där med rutiner... Är det något folk faktiskt har, eller hittar dom bara på?
För här kan vi då inte få några rutiner. O somnar i stort sätt alltid klockan åtta, men vaknar allt mellan 5.30 och 7.30 nu för tiden. På dagen sover han två gånger men det kan vara allt från sammanlagt 45 minuter till tre timmar. Ingen dag är den andra lik! Och det tycker jag nog är skönt om jag ska vara ärlig.

Det bästa jag vet...

... är att efter en lång shoppingdag sprida ut alla nyinköpta kläder, pröva, titta, känna och njuta! Och det är precis vad jag gör nu! Gud vad skönt det är med lite nya saker i garderoben.

Idag var alltså en sådan där till underbar familjedag. Shopping i Palma. O kanske inte tyckte det var jättekul direkt, men under hela vistelsen i Palma var han väldigt glad och snäll i alla fall. Mycket kul att titta på. Bilturerna dit och hem var mindre kul tyckte O. Det är tur att man är professionell underhållare! Det blev mycket sång, bus och roliga miner för att göra resan lättare.

torsdag 11 juni 2009

En underbar dag på stranden?!

Nu har vi haft ett par sådana där härliga familjedagar. När man har dagarna lediga här så känns det som man är på semester. Underbart!
Igår var vi och åt god lunch ute, gick på ett mini zoo och matade djuren, vilket O tyckte var hysteriskt roligt, och avslutade med dopp i poolen.

Idag åkte vi i väg till en strand, vår favorit strand. Fast det förstås, nu vet jag inte om det kommer att vara det längre, förr brukade vi alltid åka till den här stranden för att komma i väg från sanden. Det kanske låter lite konstigt? Men dom har platåer på berget där man kan ligga på solstolar, och det passade oss utmärkt. Innan vi fick barn alltså. Nu kan vi inte ligga där uppe längre utan får trängas med alla barnfamiljer på den lilla stranden.

Det är mycket jobb att gå till stranden med en liten kille! För det första hade vi hela bilen full med grejer. Kylväska med drycker, frukt, mat till O och en massa annat. Handdukar, badkläder, extra kläder, leksaker... Alla saker satte vi på stora vagnen och släpade den fram på sanden medans vi bar på O. Ja ja, det är så här det är att ha barn tänkte vi. Bara att vänja sig. Och förbi oss skuttar en mamma och pappa med sina två små barn under armarna och typ en handduk och en badring!


Inte nog med alla saker vi hade med oss, vi köpte även ett tält. För det ska man ha när man har barn har vi hört. Det är ju väldigt praktiskt, inte speciellt svårt att sätta upp och skyddar från vind och sol. Men skyddar vad från vind och sol skulle man kunna fråga sig? För inte ville O sitta där inne. Han ville minsann ut och äta sand.
Dessutom var det inte precis lätt att få ner tältet. Efter några minuters fifflande stod jag med två långa tältpinnar som jag inte kunde få ihop eftersom jag samtidigt var tvungen att springa efter O och se till att han inte åt upp all sand på stranden. Och vinden hade tagit tag i tältet som hade slingrat sig runt N och han hittade inte ut. Och alla folk på stranden skrattade åt oss. Precis som vanligt då vill säga.


OBS. Bara en idyll!

Så var det med det

"Jag köpte fyra sådana för en euro", sade en tjej till oss i dag om vår fantastiska apelsinpress. Jaha, så länge varade den lyckan...

onsdag 10 juni 2009

The small things in life

Jag och N försöker alltid vara glada för de små sakerna i livet. Eller vi försöker inte, vi ÄR det.
Just nu är vi överlyckliga för den här lilla saken vi köpte på marknaden för 2 euros.
Vet ni vad det är?



Det är en apelsinpress skulle man kunna säga. Väldigt smidigt när man när man bara vill ha ur juicen av en apelsin Man skruvar ner den i apelsinen så här:



Och så trycker man lite på apelsinen så kommer juice upp. Utan en massa kärnor och fruktkött, vilket passar mig utmärkt!



Hur bra är inte det att ha med den till stranden till exempel? Och O får dricka ur en apelsin efter varje middag, det älskar han! Väldigt spännande och gott.
Okej, jag ska inte säga att det är helt kladdfritt, men jag tycker den är hur bra som helst.



Har man sedan spanska, härliga apelsiner så är det toppen. Skål på er!

tisdag 9 juni 2009

Grrrr

Gud vad jag är trött på den dåliga, hemska och framför allt högljuda underhållningen från hotellet här bredvid! Visst är det skönt att veta att dom måste vara tysta klockan tolv. Men ibland behöver en trött mamma sova innan klockan tolv.
Och inte får jag någon sympati från N heller. Han jobbar ju de flesta kvällarna, men när han var hemma här om kvällen skulle han äntligen få höra hur högt det låter här! Vi hörde knappt någonting den kvällen, och nu tror han mig inte förstås.

Precis som med den förbannade knarrande sängen som jag klagat på. Ett tag var jag rädd att vi skulle väcka grannarna som den lät. Jag vaknade varje gång N vände sig i sängen, och hörde hur det gnisslade varje gång jag tog ett andetag. När jag tog upp det med N och sade att vi måste köpa en ny säng, sade han att han aldrig märkt det! Va?!
Då skulle han förstås gå och testa och se om det knarrade. Och vad hände? Det var helt tyst förstås. Och har varit sedan dess. Det är ju skönt i och för sig, men hallå, vad är det som händer?

Barnsäkrat hem

Lite, lite, lite mindre spring blir det redan här hemma. Av två anledningar.

1. Vi har barnsäkrat rejält här hemma. Nej, nu ljuger jag, men vi har barnsäkrat två kontaktuttag i alla fall. Alltid något!

2. O har lärt sig att sätta sig ner väldigt bra. Det tog egentligen bara några dagar efter att han lärt sig att dra sig upp mot möbler och sånt. Så nu, när han står stadigt och kan sätta sig ner bra, då kan man lämna honom lite längre.
Han går även mellan möbler och bord och allt som är nära nog. Fast det hade förstås inget att göra med mindre springande efter O.



Jag tror att O tycker han är en stor pojke nu. En stor pojke som inte ska ha puréer. Idag var jag lat och värmde upp en barmatsburk åt honom. Det var inte populärt! Han störtgrät. Verkligen jätteledsen. Jag fick ge honom en smörgås i stället, och lura i honom en sked mat i mellan. Det gick hur bra som helst. Han är alltså en stor pojk. En stor pojk som vill kunna tugga sin mat!

måndag 8 juni 2009

Roligt, roligt, och... ja, roligt!

Nu är jag helt säker. På att O sagt sitt första ord. Visst sade han pappa en gång då det verkligen verkade som att han menade "pappa", men han har inte gjort det efter den gången, så det är svårt att veta.
Hans första ord är "mpa" och för er som inte förstår vad det betyder så betyder det "lampa". O är, som många andra bebisar, fascinerad av lampor. Så sätter jag på en sträcker han ut armen mot den och säger alltså "mpa". Han har gjort det fyra dagar i rad nu, så nu är jag verkligen säker! Roligt!

Något annat roligt är att jag får hur mycket pussar som helst nu. Jag får det väldigt ofta när jag ber om det, vilket är ofta. Och jag får det även flera gånger om dagen utan att be om det. Massor av goa hångel-pussar! Ibland drar han tag i mina öron och drar mig mot honom och ger mig en stor blöt puss. Det gör oooooont. Men inte kan man bli arg när han är så där gullig.

Mys-hunden får också en massa pussar!

O har fortfarande ganska svårt att somna, att komma till ro. Men nu har han somnat i soffan bredvid mig två dagar, och i min famn en dag. Idag sov han en timma på eftermiddagen i sin säng. Han vaknade och grät. Han brukar bara sova en timma, men jag lade honom bredvid mig på soffan och han somnade om i en timma och femton minuter till. Kanske inte så roligt, men väldigt, väldigt mysigt!

Roligt var det också att gå ut och gå med A och L. L har en framåtvänd sulky och O en bakåtvänd, så dom små trollen satt i stort sätt hela vägen och babblade med varandra. Jag och A var väldigt nyfikna på vad dom sade!
Vi gjorde ett kap på Müller och fick 5 bodys för åtta euros. Inte dåligt! Passar utmärkt som pyjamas här i värmen. Jag köpte storlek 86/92, det vill säga väldigt stora, så O kan ha dom tills han blir 2 år om dom håller.

Min bus-pojk

Fjärde saken som också är rolig är att N i stort sätt är klar med att jobba dagtid för denna säsongen. Alla shower är uppsatta och klara och han får mycket mer tid över. Nu blir det lite fakturor hit och dit, ett par möten i veckan, men annars är det kvällstid som gäller.
Det är underbart att bo här och ha så mycket familjetid på sommaren. N går i väg till jobbet när O går och lägger sig, eller strax innan. Sedan går han upp kanske två timmar efter oss på morgonen, så han missar nästan ingen tid alls med O. Lyx!


Okej, de här sakerna kanske inte är HA HA HA roliga. Men mysiga, underbara, roliga!

söndag 7 juni 2009

Tänker tillbaka...

I dag har kusin K fått en liten pojk! Grattis!!! Fast det förstås, liten vet jag inte om han var. Hon som var så säker på att hon skulle föda ungefär tre veckor innan, fick istället gå över tiden tre veckor. Snacka om väntan, pust.
Dessutom fick hon göra akutsnitt, så ingen drömförlossning inte. Men hon fick vara vaken i alla fall, det måste ha varit skönt. Jag hoppas hon mår bra nu och skickar lite styrkekramar, är det någon i släkten som läser så får ni skicka dom vidare till henne.

Nu tänker man förstås tillbaka på sin egen förlossning. Om ni vill läsa om den kan ni klicka här! Jag läste den precis själv och tycker det är konstigt hur jag kommer i håg varje detalj av förlossningsdagen men knappt kommer i håg något av det första veckan jag hade O... Lite skrämmande, men jag antar att man var inne i ettchock och lyckorus. Jag vet inte vad det låter som om man läser historien. Om jag själv tycker att jag hade en bra eller dålig förlossning. Men jag ser den definitivt som bra och hoppas att nästa kommer bli likadan!


En av de första bilderna på O.

lördag 6 juni 2009

Utvilad

Idag vaknade O klockan 7.30. Gissa om jag blev glad! Jag vaknade flera gånger innan och kände i kroppen att klockan var mycket, men ville inte titta för jag ville inte missa en sekunds sömn!
Efter att ha gått upp runt sex i flera veckor nu kändes det som värsta sovmorgonen, så pigg och glad har jag varit hela dagen.
Det har däremot inte N, han mådde inte alls bra idag. Så jag och O var ute och promenerade, promenerade och promenerade lite till. Nu är jag fortfarande lika glad, men inte alls lika pigg. Kroppen värker. Och mamma har nog rätt när hon säger att jag inte ska promenera så där i flip-flops utan skaffa bra promenadskor. För mina fötter gör ont och jag har en blåsa under ena foten.

Planerna var att jag skulle gå och shoppa kläder idag, både till O och mig själv. Men det enda jag hade fått gjort när jag kom hem var att byta bikini underdelen jag köpte igår.
Det får bli en tur till Palma i nästa vecka istället. Alcudia är verkligen ingen höjdarplats när man vill shoppa loss.


Min nya bikini. Det blev en fin grön färg i stället för en tråkig svart som jag först tänkt. Det finns flera över- och underdelar så planen är att köpa en till av varje och sedan kan jag mixa och matcha. Den här känns stabil när jag springer efter O!

Friserad

Nu har jag äntligen klippt O. Sista bebishåret, det vill säga rock-luggen, försvann. Lite sorgligt. Men han tycker nog det är skönt att slippa att få håret i ögonen hela tiden.
Han såg helt annorlunda ut när jag hade klippt av luggen, vilket visade sig vara ca fem hårstrån. Han såg ut så där som jag alltid känner mig efter jag lämnar frissan. Ovan och konstig. Jag tycker alltid att alla stirrar på mig när jag har klippt mig. Först när jag har vant mig själv, efter ett par dagar, så slutar folk att stirra. Konstigt det där.


Före

Efter

fredag 5 juni 2009

Mamma, är lik sin mamma. Not.

När min mamma är här frågar hon mig dagarna i ända. "Vad är detta för träd", "Vad heter denna blomman" och så vidare. Inte för att hon vill veta, utan för att hon vet och vill se om jag kan namnen. Jag känner mig som om jag är tillbaka i skolan igen. Lite värre faktiskt för i skolan var jag ganska så bra på det mesta. Men på dessa frågorna får jag inte ett rätt. Jag vet ingenting om växtriket!
Okej, inte ingenting. Jag vet vad en palm är, en björk, en tall, en boganvilla... Jag trodde jag kunde se skillnaden på ett mandelträd och ett olivträd. Men det kunde jag visst inte.
Innan min mamma påpekade det så trodde jag också att det var väldigt fina blommor här utanför, runt sjön. Hundratals buskar med massor av blommor. Det var alltså innan min mamma fick mig att titta närmare och se att det var löss överallt, över alla blommor, över alla buskar. Nu är dom inte så fina längre!


Den här bilden tog jag speciellt till dig mamma!

Mamma vakna då!

De senaste två dagarna har varit underbara, och jobbiga.
Igår var jag uttråkad. Jag och O var inne mycket på förmiddagen. Jag visste inte vad jag skulle hitta på. O var rastlös och gnällig.
Men sedan fick jag dåligt samvete. Jag kände mig riktigt bortskämd. Solen sken ju där ute, så det är klart det finns saker att hitta på! Så det blev en långpromenad, en massa krypande på gräsmattan och badande i poolen. Som de flesta dagarna. Jag kan inte direkt klaga på mitt liv!

N hade dessutom en ledig kväll och det gjorde dagen ännu bättre. Vi bestämde oss för att bara stanna hemma och ha en riktigt mysig kväll ihop. Och det hade vi. Men oxfilé, potatiskroketter, sallad och rödvinssås. Och så rödvin till det förstås.
Dessutom så bestämde vi att vi skulle ha en dator och tv fri kväll, vilket aldrig händer här hemma, beroende som vi är. Så vi satt på balkongen och bara pratade. Hur mysigt som helst.

Idag vaknade O 5.30. Suck. Fem timmar hade jag lyckats sova, och jag var så trött! Det är ju inte så att han sitter still när vi går upp på morgonen direkt. Det är fullt ös hela tiden. Halva dagen gick jag runt som i en dimma. Tills O och jag kollapsade i soffan ihop på eftermiddagen. Det var riktigt mysigt, han brukar aldrig kunna somna så där bredvid mig annars.

-Vaddå? Det är jättekul att gå upp tidigt på morgonen!

-Mamma titta vad duktig jag är när jag klättrar upp för trappan!

Resten av dagen var härlig. Vi åt en god familje lunch. China mat blev det idag. Sedan gick vi och shoppade, jag fick mig välbehövliga bikini och bh. Åh vad kul det är att shoppa! Och vad glad jag är att jag gick ner så mycket i vikt när jag ammade, så jag slipper alla jobbiga dieter... (Vill ni ha tips på jobbiga dieter så kan ni titta in hos Tia här!)
Ett eftermiddags dopp i poolen blev det förstås också.

Ikväll är jag barnvakt igen och det var tyvärr inte lika underbart idag. Idag hade vi nämligen kaos i över en halvtimma. Och det känns väldigt länge med två skrikande, gråtande barn!
Nu sitter jag och håller tummarna igen att de ska sova resten av kvällen!

onsdag 3 juni 2009

Vatten

Det finns mycket som O älskar. Vatten är en av de sakerna som står väldigt högt på listan!
Det spelar ingen roll i vilken form; vatten på flaskan, havet, poolen, fontäner... Så länge det är vatten!





Okej, jag vet att det inte är något vatten på det här sista kortet. Men han kryper mot poolen. Kolla in minen!

Idag har jag äntligen skaffat batterier till kameran, och uppladdningsbara sådana. Det kan behövas när man tar mycket kort. Och 96 kort på en dag är väl ganska mycket?!
Skulle O kunna prata skulle han nog be mig att ta bort den förbannade kameran från ansiktet på honom. Som tur är kan han inte prata ännu, så jag fortsätter att klicka!

En bra start

Det kommer nog bli en bra dag det här. Den har börjat bra i alla fall.
O vaknade 6.30, och visst, det skulle vara skönt om han sov lite längre, men han var så glad och sprallig så det gick inte att göra annat än att piggna till.
Han brukar vara pigg på morgonen, men idag var han så pigg och glad att han inte visst var han skulle ta vägen. Det blev mycket skratt, roliga miner och glädje tjut.
Nu ligger han och sover i vagnen på balkongen och jag sitter och njuter av frukost och en stor kopp kaffe. Solen skiner där ute och N åkte iväg och gjorde lite ärenden tidigt på morgonen så att han kan vara tillsammans med oss senare idag.
Egentligen behöver jag städa nu när O sover, men jag vill inte riktigt förstöra mitt underbara humör!
Ah, livet är härligt!!!

tisdag 2 juni 2009

Härligt kaos

Ja visst gick det lite väl lätt att lägga dom små trollen. Och så lätt skulle jag visst inte komma undan.

O vaknade och skrek hysteriskt. Han vaknar ganska ofta en gång på kvällen men det brukar räcka att lägga honom till rätta. Det gjorde det inte nu. Han bara skrek och skrek. Det gick inte att få någon kontakt med honom alls. Usch, jobbigt när han blir så där.
Han väckte förstås det andra lilla trollet, som då också började gråta. Kaos, kaos, kaos. Men jag klarade det med, och nu sover dom igen. Förhoppningsvis resten av kvällen.

De första gångerna fick jag lite panik själv när det blev så där. Nu är jag hur lugn som helst. Det är nästan lite spännande, som en utmaning.
Jag trivs bra med småbarns-kaos helt enkelt!

Duracell-O

Ikväll är jag barnvakt igen. L kom 19.15 på kvällen, precis som vanligt. 45 minuter senare sov dom båda två! Jag var nästan i chock tillstånd. Det blev gråt från båda då O skulle läggas, precis som vanligt. Men sedan lade jag L direkt efter, och han somnade på fem minuter. Och tur var det, för skulle jag legat där mycket längre skulle jag själv somnat...


Två söta pojkar som inte är lika stora, men lika stora. Om ni förstår.

Idag är jag riktigt, riktigt trött!
O var först vaken en timma tidig morgon, och sov sedan ändå bara till 6.30. Sedan lyckades han sova 50 minuter sammanlagt på dagen. Resten av tiden har han krupit runt som en duracell kanin! Och jag efter honom.

Idag har han lärt sig två nya saker.
Att dricka ur sugrör. SDet var första gången jag testade, jag trodde inte han skulle förstå hur det fungerade, men det gjorde han minsann. Så idag fick han smaka på mammas äpplejuice, och det var både spännande och gott tyckte O.
Det andra han lärt sig är att klättra upp för trappan. Två trappsteg har han klättrat upp, och det skulle säkert bli fler om jag inte tog bort honom därifrån hela tiden.
Duktigt pojke!

Om jag tänker efter har han lärt sig tre saker idag. För han har lärt sig skrika riktigt högt också. Så där så att det tjuter i öronen och man håller på att bli döv. Och han har övat flitigt!



Sött!

Idag laddade jag över bilderna som är tagna av mobilen jag just fått av N. Där fanns alltså lite bilder han tagit innan, och då hittade jag den här.
Det är O som målar mors dag teckning till mig. Jag tror jag dör vad gulligt!!!


måndag 1 juni 2009

Den är min!

O ligger och sover, köket är rent, tvätten är upphängd och mailen är kollade. Nu är det dags att leka med min nya mobil!!!

Japp, 5 dagar tog det tills den blev min. N har sagt varje dag att vi ska byta men jag har sagt nej, vänligt men bestämt (med en liten klump i halsen). Men idag hade han en hel utläggning om varför han inte ville ha den här underbara mobilen. Hans argument var att han använder mobilen alldeles för mycket, och att det tar lite för lång tid med touch-screen då. Jag kunde ju inte göra annat än att byta telefon med honom. Jag vill ju bara att han ska vara nöjd!

Så nu sitter jag här med ett stort leende på läpparna. Ah, teknikens under!