söndag 23 augusti 2009

Action 2 & 3

Ja det händer mycket här i vårt område. För ett par veckor sedan var det en massa poliser som letade efter en bomb (som lyckligtvis inte fanns), och nu var det alltså dags för drama igen.

Här letar dom efter en bomb precis utanför oss

Igår var det en helikopter som flög över ett stort berg som är här utanför. Det är ett högt berg och det är väldigt populärt med skärmflygning där och tyvärr hände det en olycka med en kille som skulle hoppa. Vad vi fått höra hade han inte flugit så många gånger förrut, när han skulle ge sig ut över kanten hade han tvekat och bromsat, han hade då förstås inte fått tillräckligt med fart, skärmen vek sig och han störtade rakt ner. Det tog helikoptern lång tid att få tag på honom. Han överlevde men fick mycket skador.

Idag var det också action här ute. Och inte så lite! Det började nämligen brinna i berget. Jag har undrat när det skulle komma, då vi inte haft riktigt regn sedan mars och det är grymt torrt överallt. Jag har vittnat till minst två bränder förrut i detta berget när det varit torrt.
Nu hände det alltså. Det finns inga vägar upp till var branden var så brandmännen kunde inte göra mycket. Däremot var det två helikoptrar och tre flyg som tillsammans släckte branden. Vi har en sjö här precis utanför balkongen och det var där helikoptrarna hämtade upp vatten gång på gång, så det blev riktigt högljutt. O var lite rädd till en början men sedan tyckte han det var lite spännande. Som tur var kunde dom få kontrollerat branden ganska så snabbt.


Första parkett!

Inga kommentarer: