tisdag 5 augusti 2008

Om alla dagens händelser...

Ultraljuds resultaten var klara. Här i Spanien får man alltid hämta upp resultaten själv och sedan visa dom för doktorn. Därför måste jag och N alltid leka doktorer själva först. Jag öppnade nervöst kuvertet medans vi väntade på att få komma in. Där var en anmärkning, det stod att vi borde göra ytterligare en koll av någon anledning vi inte förstod. Gud vad nervös jag blev, höll på att bryta ihop! Det är något fel med min bebis!

Som tur var fick vi komma in till vår doktor väldigt snabbt idag. Han tyckte jag såg lite blek ut... Om det berodde på att jag var nervös, inte varit i solen på veckor eller bara att jag inte hade någon mascara på mig, vet jag inte riktigt. N berättade att jag var orolig att något var fel. Det var ju förstås han också, men det är lättare att skylla det på mig. Doktorn tittade på resultaten, sade med en gång att det inte verkade vara någonting men att han skulle göra ett snabbt ultraljud för att dubbelkolla. Det visade sig att den andra doktorn sett någon vätska i magen som han inte visste vad det var för något, eftersom han inte är specialiserad på bebisar ville han att någon som är skulle titta. Det visade sig se normalt ut så jag kunde andas ut igen. Det fick mig att inse hur mycket man måste oroa sig för sin bebis sedan när han kommer ut...

Fick ligga med ctg på i en halvtimma och sedan ta lite andra tester. Allt såg bra ut. Måste gå och lämna blod och urin igen i veckan och ska tillbaka till doktorn om två veckor.
Idag trodde han inte att jag skulle föda tidigt, han håller fast vid BF datumet, tror i alla fall han kommer att komma väldigt nära det datumet. Men, men, vem vet. Det är bara gissningar från alla håll förstås. Och det känns inte som om det spelar någon roll heller.

Det bästa med besöket idag var att jag kan sluta äta magnesium tabletterna, vilket betyder 6 tabletter mindre om dagen! Behöver alltså bara ta 3 tabletter om dagen nu, skönt. Och ännu bättre, jag kan "leva normalt" nu. Jag får göra saker igen!!!

Det där tog jag nog i och för sig lite för långt. Det är jag bra på att göra. Så jag och N har hållt på att måla och fixa i babyrummet hela dagen idag. Jättekul. Men oj, vad mycket sammandragningar jag hade och har idag! Ganska mycket hela dagen och väääldigt mycket nu ikväll. Ändå kan jag bara tänka på allt jag vill göra och fixa.

Börjar likna något!

Idag har vi även köpt babyskyddet som det så fint heter. Det blev en Maxi Cosi Cabrio. Vi köpte ingen bas till bilen, vi hade svårt att bestämma oss, men jag tror vi klarar oss utmärkt utan det. Däremot köpte vi ett vagn-chassi (har jag hittat på det namnet?) som man kan sätta babyskyddet på. Extremt lätt och bekvämt att transportera. Vi har redan en komplett vagn som vi lånat av min bror, men den här kan vara väldigt skön att ha för småresor och ärenden hit och dit. Vi fick dessutom skyltexemplaret och behövde bara betala ungefär halva priset. Vagn-chassit kommer med sulky tillbehör, så det kan alltså användas i många år.
Maxi Cosi Cabrio+ Quinny Chassi
Så här litet blir det när man packar ihop!
Och så här ser sulkyn ut ungefär... Fast detta är inte våran, vi har en tre-hjuling.
Tycker inte den är så vidare snygg, men väldigt smidig!

Inga kommentarer: