måndag 16 mars 2009

Miljlömedvetna jag

I Spanien är man inte så miljömedveten. Sverige är väl ett av de bästa länderna på det där. Käll sortering och sådant alltså. Dom har försökt ett par gånger i hotellen och så där att sortera, men det visade sig att allt hamnade på samma ställe i alla fall, så dom struntade i det ganska så snart.

Nu har jag varit i Sverige i fyra månader och fått vara duktig. Det har sköljts ut, vikts ihop och lagts i alla möjliga olika lådor. Även om det verkligen är det minsta man kan göra för miljön så känns det lite jobbigt ibland. Jag tyckte det skulle bli ganska skönt att komma till Spanien och slippa det där. Men nu när jag kommit till Spanien så får jag dåligt samvete varje gång jag slänger någonting. Man dricker ju till exempel vatten på flaska, så det blir en hel del plastflaskor varje dag, och normalt hamnar alla sopor i samma container. Det känns inte bra!

Nu när vi har flyttat så har vi faktiskt olika containrar här utanför, allt på ett ställe där vi ändå måste slänga soporna. Så nu kan jag äntligen sortera lite här i Spanien med. Det finns en för vanliga sopor, en för papper, en för glas och en för plast och plåt. Ja den där sista är ju lite skum, eller?! Plast och plåt... Det känns inte riktigt som om det ska vara ihop. Men som sagt, nu kan jag sortera lite grand i alla fall och känna att jag gör något, om än väldigt lite, för miljön!






1 kommentar:

kuusk sa...

Jag slänger verkligen allt i ett....usch, nu fick jag lite dåligt samvete när jag läste ditt inlägg!! men det blir ju tyvärr så här...vi tyckte också det var jättetrevligt å träffa er i söndags, gör vi gärna om igen!! den här veckan är lugn och sköb för vi har Lejonkungen, gansks skönt faktiskt. ta hand om er så hörs vi snart, kram